Чије су просторије месних заједница у Градској општини Раковица

У Mесној заједници Миљаковачки извори, којој је природат Миљаковац три, већ више од десет година не постоји нормално снабдевање грађана основним животним намерницама, пошто тржни центар који постоји у склопу месне заједнице исти број година не ради. Грађани те месне зајендице годинама за своје животне потребе иду на Видиковац, Бањицу и Канарево брдо, због немогућности снабдевања у свом окружењу. Једино оправдање већ годинама надлежним општинских и градских структура је да је простор тржног центра издат „Комуни“ на 99 година и да ту не може ништа да се уради. Пошто у склопу тог тржног центра „Комуна“ користи или је користила само простор бившег „Центропрома“ а не све локале и плато око тржног центра, ту постоји могућност отварања мањих локала и мање пијаце. Самим тим би се олакшало снабдевање и живот грађана те месне заједнице.

Годинама се поставља ово питање, а нико из општинских и градских структура није ни прстом мрднуо да се побољша живот грађана са територије Миљаковачких извора.

Због основане сумње већег броја грађана општине Раковица везане за малверзације новцем, у вези вашег предизборног обећања, везаних за сређивање улаза стамбених зграда желим да ме обавестите који су председници кућних савета добили мобилне телефоне, као и бројеве за исте, и који су добили новчану помоћ за сређивање својих стамбених улаза. Све ово тражим због због сумње грађана, који ми се свакодневно обраћају, да поједини председници кућних савета који су добили новац ништа нису урадили по питању сређивања истих. Мене конкретно занима где је завршио новац, ако није дошао до председника кућних савета, како исти тврде.

У вези месне заједнице Канарево брдо, улица Вукасовићева од 49 до 55, чији је парк запуштен, клупе, љуљашке разваљене, пропао бетон, светла нема, то место право је скровиште и легло наркомана, као и пре извесног времена пало је дрво, које је Градско зеленило исекло, али га нико до дана данашњег није склонио из парка.

У Mесној заједници Миљаковачки извори већ више од десет година грађани не користе просторије Месне заједнице за своје потребе, пошто су исте издате приватној фирми за израду одела. Све што се косрити од просторија Месне заједнице су једна канцеларија и ходник испред исте.

Мене као и моје суграђане, већ дужи низ година, занима ко је издао просторије Месне заједнице, ко узима закупнину за исте и са којим правом, као и када ће те просторије бити враћене суграђанима на употребу.