Честитка грађанима Републике Српске

На дан Светог архиђакона Стефана, 9. јануара 1992. године, српски народ западно од Дрине прогласио је Републику Српску. Формирање Републике Српске представља највећу победу у новијој историји српског народа. У стварање и изградњу најмлађе српске државе уложене су огромне људске и материјалне жртве и она по сваку цену мора бити одбрањена од континуираних покушаја рушења.

Српска радикална странка честита Дан Републике Српске свим њеним грађанима и целокупном српском народу. Државном руководству и свим политичким субјектима у Републици Српској желимо да истрају у одбрани Републике Српске и изворних приципа Дејтонског споразума и у очувању својих вековних огњишта, српског националног идентитета и слободе.

Српска радикална странка се залаже за припајање Републике Српске Републици Србији. Искрено верујемо у коначно уједињење свих српских земаља у јединствену и независну државу и сигурни смо да ћемо заједничком борбом и доследношћу једног дана остварити идеју Велике Србије.

Живела Република Српска!

o