Бранкица Јанковић за државну плату води антисрпску кампању

Законом о забрани дискриминације 2015. године установљена је функција повереника за заштиту од дискриминације. На овом је месту, већ други мандат, Бранкица Јанковић чији су ставови у јавности идентични са ставовима антисрпских невладиних организација, посебно „Жена у црном”.

Бранкица Јанковић је стални гост Америчке амбасаде у Београду, где редовно прима инструкције и налоге. Толико је често присутна у Америчкој амбасади, да је чак, како каже, и амбасадорово куче познаје.

Бранкица Јанковић у јавности брани Маринику Тепић, Сергеја Трифуновића, Зорану Михајловић, Аиду Ћоровић и остале другосрбијанце, али никада није реаговала на нападе на Србе на Косову и Метохији, на јавне изјаве да се у Сребреници десио геноцид, да Србија не треба да брине о Републици Српској и Србима у Црној Гори.

Најгоре од свега је то што Бранкица Јанковић за отворено антисрпско деловање прима плату од 248.819,10 динара месечно. Српска радикална странка ће одмах по повратку у Народну скупштину тражити њену смену и укидање ове непотребне функције.