Бахато понашање Владе Србије

Координацино одбор Српске радикалне странке Косова и Метохије на својој седници одржаној дана 06.04.2009. године једногласно је донео одлуку да изда следеће саопштење:

1. Српски радикали Косова и Метохије најоштрије осуђују противзаконито, сулудо, непромишљено, бахато и осионо понашање Владе реублике Србије која је на својој седници одржаној дана 02.04.2009. године донела одлуку о распуштању Скупштине града Приштина и Скупштине општине Пећ и образовању привремених органа у овим местима.

2. Одлука Владе Републике Србије је у супротности са Уставом и Законом о локалној самоуправи где јасно стоји који су то услови када Влада Републике Србије уводи привремене мере у некој локалној самоуправи.

3. Ниједан од тих услова који су дефинисани Законом о локалној самоуправи за увођење привремених мера није испуњен и тражимо од Влада Републике Србије да повуче тј. поништи одлуку о распуштању Скупштине града Приштина и Скупштине општине Пећ.

4. Тражимо да се поштује воља грађана исказана на изборима 11. маја 2008 године, да нормално функционишу локалне самоуправе на Косову и Метохији у интересу свих грађана а уколико постоје било какве злоупотребе или непоштовања Закона да се починиоци тих дела процесуирају и приведу правди.

Координациони одбор
Српске радикалне странке