Александар Дражић на саслушању у Прекршајном суду због организовања протеста „Резолуција = Капитулација“

Полицијска управа за Град Београд упутила је захтев Прекршајном суду у Београду да се покрене поступак против мене на основу Члана 154 Закона о прекршајима, због извршеног прекршаја из Члана 15, Став 1, Тачка 2 Закона о јавном окупљању, изјавио је Александар Дражић, председник Градског одбора Београда Српске радикалне странке и члан Председничког колегијума, на конференцији за новинаре уочи саслушања у Прекршајном суду у Београду.

Он је истакао да је Српска радикална странка 11. јануара 2013. обавестила Полицијску станицу Стари Град да ће 12. јануара 2013. одржати скуп поводом седнице Народне скупштине са тачком дневног реда: Резолуција о Косову и Метохији, али да у обавештењу Полицијској станици Стари Град није испоштовала рок од 48 сати за пријављивање скупа пошто, као ни јавност у Србији, пре 10. јануара увече није имала информацију да ће Скупштина уопште заседати поводом Резолуције.

Српска радикална странка сматра да је много већи политички, морални и људски прекршај да се тог дана нисмо појавили испред Народне скупштине у односу на ово што стављају на терет мени, односно Српској радикалној странци. Тај приступ режима према опозиционој странци је незапамћен, али Српска радикална странка неће бити уплашена њиховим бруталним прогањањем српских радикала, рекао је Дражић и најавио да ће Српска радикална странка још мотивисаније кренути у борбу против актуелног режима, пре свега по питању Косова и Метохије.