Општински одбор Српске радикалне странке Смедерево најоштрије осуђује немар, незаинтересованост и пропусте у раду градске управе Смедерево које су резултирале чињеницом да ће грађани Смедерева остатиускраћени за субвенције опредељене у циљу обезбеђивања енергетске ефикасности.

Министарство рударства и енергетике расписало је јавни позив јединицама локалне самоуправе да се пријаве за субвенционисање енергетске ефикасности за грађане, које укључује енергетску обнову стамбених зграда, породичних кућа и станова у циљу остваривања уштеде енергије и њеног рационалног коришћења, који је био отворен до 21. маја 2021 године.

Јединице локалне самоуправе су биле у обавези да буџетом предвиде средства за субвенционисање енергетске ефикасности, па смо имали прилике да видимо разне општине са територије Републике Србије, а и друге општине из самог Подунавског округа које су приступиле ребалансу буџета како би намениле одређена средства и конкурисале на овом јавном позиву.

Један од услова конкурса је био и ангажовање лиценцираног енергетског менаџера и тај услов Градска управа Смедерево није испунила, иако на територији Подунавског округа постоји пет лиценцираних менаџера, а на територији града Смедерева чак четири.

Да ли је у питању случајан немар, незнање,необавештеност или неспремност да се општински буџет троши на грађане Смедерева, остаје нам само да наслућујемо, а до тада захтевамо од смедеревских челника да појасне грађанима разлоге због којих  ће грађани Смедеревске Паланке и Велике Плане, на пример, моћи да конкуришу за субвенције предвиђене за обнову столарија, изолацију зидова, замену котлова, уградњу топлотних пумпи и постављање ефикасних уређаја за климатизацију,  а грађани Смедерева ће овога пута остати ускраћени за овај вид субвенција.

 

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ