Захтевамо од Вучића да обезбеди поштовање и спровођење Резолуције 1244!

Српска радикална странка сматра да не сме бити попуштања по питању заједнице српских општина и да преговори у Бриселу не смеју бити настављени све док се ово питање не реши у складу са интересима Србије.

Ниједан од споразума који су до сада склопљени у Бриселу није у складу са Уставом Републике Србије. Српска радикална странка најоштрије осуђује деловање Уставног суда, који није смогао снаге да се упусти у оспоравање неуставних споразума, са образложењем да је ненадлежан јер су споразуми наводно политичке, а не правне природе.

Република Србија, преко Владе и премијера Александра Вучића, има обавезу да инсистира на поштовању и спровођењу Резолуције 1244. Од 5. октобра 2000. до данас, ниједна власт није помињала Резолуцију 1244 нити инсистирала на њеном доследном спровођењу.

Српска радикална странка још једном понавља захтев да национални сервиси буду обавезани да свакој странци бесплатно обезбеде одређени број минута за емитовање пропагандних спотова. Сматрамо да остале телевизије са националном фреквенцијом треба да преузму исту обавезу. Разлике међу политичким странкама треба да се исказују у програмским садржајима и иступима страначких челника а не у броју емитованих спотова.

Залажемо се за организовање округлих столова на којима би ставове сучељавале релевантне политичке странке и који би били емитовани на јавном сервису. Такође скрећемо пажњу да  Српска радикална странка већ годинама нема никакав приступ државној телевизији.

kzn

   

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ