Šešelj: Srpska radikalna stranka podržava referendum u Republici Srpskoj!

Lider radikala prof. dr Vojislav Šešelj istakao je na današnjoj konferenciji za medije da Srpska radikalna stranka energično podržava održavanje referenduma po pitanju praznika Dana Republike Srpske. „Taj praznik je ustanovljen pre potpisivanja Dejtonskog sporazuma i Dejtonski sporazum ga nijednim svojim slovom ne dovodi u pitanje“ – naveo je Šešelj i poručio da od referenduma ne treba nikako odustajati i da rukovodstvo Republike Srbije mora da pruži punu podršku i pomoć rukovodstvu Republike Srpske u slučaju pokušaja njene spoljašnje destabilizacije.

Predsednik Srpske radikalne stranke najavio je da će „Srpska radikalna stranka - dr. Vojislav Šešelj“ učestvovati na lokalnim izborima koji se u Republici Srpskoj održavaju 2. oktobra. Srpski radikali na izbore izlaze pod sloganom „Srpsku u sigurne ruke“.

Vojislav Šešelj je naglasio da je veoma važno da svi Srbi iz Srebrenice podrže jedinog srpskog kandidata, Mladena Grujičića, iza čije kandidature stoje sve srpske političke stranke. On je pozvao sve građane Srebrenice da u maksimalnom broju izađu na izbore, da glasaju za zajedničkog kandidata i da ne dozvole, kao na prethodnim izborima, da muslimanske stranke raznim manipulacijama zaskoče Srbe u broju glasova.

Šešelj je najavio da će Srpska radikalna stranka pomoći Srpsku radikalnu stranku u Republici Srpskoj na sve moguće načine. U subotu 24. septembra srpski radikali će održati dva velika mitinga. Prvi miting će biti u 17 časova u Bajinoj Bašti, a drugi miting istog dana u 20 časova u Ljuboviji.

referendum

Komentari