Narodu i rukovodstvu Republike Srpske

Dan Republike Srpske je simbol srpske slobode i junaštva. Republika Srpska i 9. januar već trideset i dve godine su kost u grlu svim srpskim neprijateljima. Ovaj dan je uvek praćen tenzijama i negativnim reakcijama sa svih strana, od svih srpskih neprijatelja. Pritisci kojima je Republika Srpska bila izložena ove godine jači su nego ikada. Neki Nemac, Kristijan Šmit se zove, otvoreno preti Republici Srpskoj i pokušava da ubedi nekoga da je Dan Republike Srpske neustavan. Uzalud se trudi.

Svi časni Srbi su ponosni na Republiku Srpsku koja je nastala u odbrambeno- otadžbinskom ratu. U temelje Srpske ugrađeno je više od dvadeset hiljada uglavnom mladih života. Srpska radikalna stranka je ponosna na sve borce koji su se borili za srpske nacionalne interese u bivšoj Bosni i Hercegovini, posebno na dobrovoljce Srpske radikalne stranke koji su se časno borili, a neki i život dali za ovu srpsku državu. Asocijacija Stvaraoci Republike Srpske dodelila je 24. oktobra 2015. godine predsedniku srpskih radikala dr Vojislavu Šešelju „Oktobarsku spomenicu 1991.“ za veliki doprinos u Stvaranju Republike Srpske. Spomenicu mu je nakon povratka sa službenog puta iz Haga 11. januara 2017. godine uručio prvi predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik. Ova Spomenica služi na ponos svim srpskim radikalima, ali i obavezuje. Zauvek.

Srpska radikalna stranka uvek je bila i biće na strani Republike Srpske i neprekidno ćemo činiti sve protiv utapanja ove srpske države u unitarnu Bosnu i Hercegovinu. Oštro se protivimo i nasrtajima na Republiku Srpsku koji, nažalost, dolaze i od nekih prozapadnih političara u Srbiji i kojima kao i građaninu Šmitu smeta obeležavanje Dana Republike Srpske 9. januara kada i mnoge srpske familije slave krsnu slavu Svetog arhiđakona Stefana. To jeste Dan kada je 1992. godine nastala Republika Srpska i obeležavaće se dok je sveta i veka. Toga dana stvorena je ova srpska država, koja će jednog dana biti u sastavu jedinstvene srpske države baš kao i i trenutno okupirana Republika Srpska Krajina.

Srećan ti rođendan, Republiko Srpska!

Na mogaja ljeta!

Komentari