Konferencija za novinare dr Vojislava Šešelja, 23. jul 2020. godine

Prof. dr Vojislav Šešelj: Dame i gospodo, Srpska radikalna stranka ponovo ukazuje javnosti da se u Srbiji na krajnje odvratan način i dalje vodi propaganda u prilog agresorskom i zločinačkom Severnoatlantskom savezu, NATO. Upravo smo imali nedelju NATO u Srbiji, koju je organizovala stara NATO plaćenica Jelena Milić, odnedavno i plaćenica režima u Srbiji.

Vidimo da se i dalje na režimskim televizijama intenzivno oglašava i Darko Trifunović, da su i drugi NATO plaćenici intenzivirali svoje aktivnosti, a očigledno im se u medijima pod kontrolom režima izlazi u susret.

Srpska radikalna stranka će nastaviti još žešće svoju anti-NATO propagandu. Mi nećemo tolerisati takve NATO aktivnosti. Mi ćemo i dalje ukazivati srpskom narodu koliko je taj pakt zločinački i koliko je zla naneo prvenstveno srpskom narodu, jer taj je pakt postojao punih pedeset godina iz isključivog razloga da bombarduje Srbiju. Ni dvadeset godina posle bombardovanja Srbije on ne zna za razloge svog postojanja, nego i dalje da bude pretnja Srbiji. On ne može da zapreti Rusiji, on ne može u Avganistanu da postigne nikakve ciljeve, on samo zvecka oružjem na Balkanu. Vidimo da Nemačka, kao jedna od glavnih sila unutar NATO, planira da naoružava Šiptare na Kosovu i Metohiji najsavremenijim naoružanjem. Naoružavanje šiptarskih separatista znači pripremu za novi rat i to treba da shvatimo vrlo ozbiljno i da nijednog trenutka naša opreznost ne oslabi, a moramo biti i spremni na svaku eventualnost.

Nagoveštava se da bi se uskoro mogao sazvati novi saziv Narodne skupštine. Mi srpski radikali upozoravamo da ni to ne bi bio regularan potez, pošto Ustavni sud nije još odlučio po našoj ustavnoj žalbi. Ne postoje uslovi za konstituisanje Narodne skupštine. Naša ustavna žalba je toliko argumentovana da, ako mi uopšte imamo Ustavni sud, onda on mora odlučiti po našem zahtevu, a u tom slučaju ovi izbori se moraju poništiti, mora se produžiti mandat postojećoj Narodnoj skupštini, a to se može uraditi ustavnim zakonom koji bi se doneo dvotrećinskom većinom glasova, da se prečisti izborno zakonodavstvo i da se izbori održe u regularnim i ravnopravnim uslovima.

Ovo što se desilo na proteklim izborima je krajnje skandalozno, ne služi na čast srpskoj demokratiji, ne služi na čast srpskom parlamentarizmu i predstavlja dobro sredstvo u rukama srpskih neprijatelja. Danas srpski neprijatelji hvale naprednjake i njihovu navodnu pobedu, jer znaju da su naprednjaci sami upali u klopku koju su drugima postavljali. Ali kad iscrpe sve mogućnosti da ih ucenama i pritiscima privole da ispune zapadnjačke uslove, kad budu obarali naprednjački režim, onda će se koristiti istim ovim argumentima, onda će ukazivati da izbori nisu bili ni legalni, ni demokratski, da su bili u neravnopravnim uslovima održani, da su se građani podmićivali ili prisiljavali za koga će glasati, da je režim 14 veštačkih, nepostojećih stranaka protežirao, da im je prikupio potpise koji su propisani kao uslov za izlazak na izbore i da su te stranke, zapravo, poslužile samo da bi naprednjački režim dopunio svoje zalihe glasova i povećao broj svojih narodnih poslanika.

Izvolite, ako vi imate neko pitanje. Ako nemate, hvala vam što ste se odazvali na našu konferenciju.

Komentari

0 KOMENTARA