Konferencija za novinare, 6. mart 2017.

Miljan Damjanović: Jedina alternativa proevropskim kandidatima Vučiću, Jankoviću i Jeremiću jeste prof. dr Vojislav Šešelj.

Smatramo da Srbiji zaista nije potreban čovek koji će doći na čelo države i koji će imati apsolutnu vlast.

Srbiji je potreban čovek koji bi mogao da kontroliše izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast i složićemo se svi da je to u ovom trenutku jedino lider Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj.

S druge strane, ne možemo da zanemarimo činjenicu da je upravo Vojislav Šešelj čovek koji je najdosledniji na političkoj sceni Srbije, čovek koji je obrazovaniji od svih kandidata na ovim predsedničkim izborima i čovek koji je već pokazao i dokazao da je spreman na sopstvenu žrtvu zarad Srbije i interesa građana Srbije.

I pored, nažalost, zaista jake opstrukcije režima preko javnih beležnika i sudskih pisara, mi smo za dan i po (od momenta kada smo dobili prvog overivača), dakle, za samo dan i po smo uspeli da prikupimo skoro 14.000 potpisa i na taj način smo, takođe, pokazali i našu organizacionu snagu.

Ovim putem se zahvaljujem građanima Srbije što su pokazali volju i želju da kandiduju Vojislava Šešelja koga žele da vide na mestu predsednika države. Ako imate neko pitanje, izvolite.

Novinar: Mi smo očekivali da će biti gospodin Šešelj danas ovde. Zašto se nije pojavio?

Miljan Damjanović: Gospodin Vojislav Šešelj je ovlastio mene, a da li zbog toga što sam ja možda lepši i mlađi, to morate da pitate njega. Ja sam bio neko ko je podnosio listu i za parlamentarne izbore i to je prosto interna odluka stranke.

Novinar: Kakva su vaša očekivanja u vezi sa predsedničkim izborima? Da li očekujete da će neko pobediti u prvom krugu?

Miljan Damjanović: Prvo, u prvom krugu neće sigurno pobediti nijedan kandidat, iako u medijima danonoćno neki politički analitičari( voleo bih da zaista jednom izađu sa svim tim pravim podacima kako su rađena istraživanja), umesto da pokažu pravo javno mnjenje, pokušavaju da kreiraju naše javno mnjenje tako što govore da će biti dovoljan samo prvi krug.

Mi smo ubeđeni da Aleksandar Vučić, i pored danonoćnog pojavljivanja u medijima, neće moći u prvom krugu da pobedi. Ubeđeni smo da će u drugom krugu biti konačan ozbiljan politički obračun između dr Vojislava Šešelja i Aleksandra Vučića.

Novinar: Možete li da nam kažete još nešto vezano za predsedničku kampanju?

Miljan Damjanović: Što se tiče predsedničke kampanje, mi smo je već započeli. Bili ste prisutni u parlamentu i videli ste. Ono što je sigurno, imaćemo mitinge u velikim gradovima za koje ćete biti redovno i blagovremeno obaveštavani.

Naravno da ćemo biti svakodnevno u kontaktu sa građanima. Obići ćemo ponovo čitavu Srbiju. To Vojislavu Šešelju nije teško, znate i sami. Otkad se vratio iz Haškog tribunala, on je više od tri, četiri puta već obišao čitavu Srbiju, tako da će on biti čovek koji će danonoćno biti na terenu sa svojim ljudima, sa svojim građanima, sa svojim sunarodnicima. On je to radio i pre kampanje, tako da se tu ništa neće promeniti.

Ne želim da neko kaže da unapred kukamo, ali vi imate izveštaje i od prošle godine (za izbore od 2016. godine, a i za izbore iz 2014. godine) i znate da smo bili stranka koja je bila najmanje zastupljena u medijima.

Ono na čemu smo insistirali na početku ove kampanje jesu televizijski dueli. Prisustvovali ste konferenciji za novinare na kojoj smo to zaista zatražili, makar od državne televizije, da bude televizija koja će se bazirati na najozbiljnijim kandidatima, pa da organizuje TV duele. Priznaćete da su to ova četiri kandidata: Vojislav Šešelj sa jedne strane i ova tri proevropska ( Vučić, Jeremić i Janković). Uvereni smo da će se tu bitka voditi u prvom krugu.

Očekujemo, tražimo, zahtevamo od Radio televizije Srbije da ne zanemaruje građane Srbije, pogotovo što se radi o izuzetno kratkoj kampanji koja će sada biti. Izbori su zakazani za 2. april!

Pod hitno javni servis da organizuje ozbiljne tv duele, da ne dozvolimo da građani odlučuju po tome ko ima više novca za bilborde, tv reklame, flajere i drugi propagandni materijal.... nego lepo da se za okruglim stolom, kao ne tako davno, organizuju tv dueli gde će se predtavljati program, programska načela i gde će kandidati sukobljavati svoja mišljenja. Novinar će biti taj koji će samo usmeravati na neki način tu priču, a da svoja politička mišljenja sukobljavaju sami kandidati. Pa, neka narod proceni.

Mi smo, u tom slučaju, ubeđeni da će biti i drugi krug predsedničkih izbora, a onda zaista očekujemo da je čak i moguća pobeda predsednika naše strankes u borbi za mesto predsednika države. Hvala najlepše.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM