Konferencija za novinare, 30.06.2016.

Milorad Mirčić: Dobar dan.

Dame i gospodo, Srpska radikalna stranka upozorava javnost i opominje Vladu Srbije na katastrofalno stanje u oblasti poljoprivrede.

Naime, dug period se planski i sistematski radi na tome da se potpuno uništi ova grana privrede, koja se pokazala u proteklom periodu izuzetno vitalna i zahvaljujući kojoj je Srbija na neki način zadržala taj ekonomski nivo, gde je stanovništvo, zahvaljujući poljoprivredi, preživelo mnogo veća iskušenja kao što su sankcije, pa i vreme bombardovanja, napada na Srbiju, a pogotovo sva ova iskušenja, koja su prolazila od 2000. godine.

U poslednje vreme desili su se dodatni problemi kada je u pitanju poljoprivreda. Osim elementarnih nepogoda, koje su u svakom slučaju najdirektnije uticale na smanjeni prinos, desilo se nešto što je na nivou i u razmerama elementarnih nepogoda, a to je otkupna cena koju je odredila Vlada Srbije.

Naime, Vlada Srbije sistematski nastavlja da uništava seljaka, da uništava poljoprivredu tako što u vreme setve, u vreme pripremnih poljoprivrednih radova podiže cene repromaterijala i svega onoga što je potrebno za setvu, a kada dođe žetva onda se služe već oprobanim oružjem, a to je niska otkupna cena. I seljaci su sada u situaciji da ne znaju šta je veće zlo, da li grad, krupa i nevreme, kao elementarna nepogoda ili mera Vlade koja se preduzima kada je u pitanju poljoprivreda.

Osim ovoga dodatno zlo očigledno se nadvilo nad seljakom, a to je predsednik države koji se digao, ide po Srbiji i deli savete šta bi trebalo primeniti kao protivgradnu odbranu. On se ponaša kao nekada Vujica koji je ubio Karađorđa. U crkvenom predanju postoji još sećanje da je Vujica, koji je ubio svog kuma Karađorđa, krećući se po Srbiji bio najneomiljenija ličnost, zato što gde god se, kako kažu pojavljivao, udaralo je nevreme, udaralo je zlo. I pobije letinu ili se nešto desi u mestima u kojima je on boravio, a onda po tom predanju kažu – digao se narod u Srbiji i terao Vujicu da ne ulazi u sela i u gradove. Ponovo se u Srbiji pojavio Vujica koji je dokon, ne zna šta da radi, pa onda još staje na muku seljaka koji je izgubio velik deo letine, izgubio ono od čega žive, pa deli savete po Srbiji. Njemu se pridružio ništa manje katastrofalan Čeda Jovanović, koji muku seljaka preprodaje, prodaje, krade i bogati se. I to je ono što je činjenica kada je u pitanju stanje poljoprivrede i kada je u pitanju položaj seljaka.

Srpska radikalna stranka predlaže da se Vlada što pre okrene rešavanju problema iz poljoprivrede, da pomogne seljaku. Osnovni razlog je taj što Srpska radikalna stranka, po ko zna koji put, upućuje da se iskoristi ova situacija koja se ogleda u činjenici uvođenja sankcija od strane Evropske unije prema Rusiji. Treba da iskoristimo taj prazan prostor kako bismo što više poljoprivrednih proizvoda izvezli na rusko tržište. Ide nam i u prilog ovaj haos koji se sada trenutno dešava u okviru Evropske unije i to bi bila dobra prilika da se još čvršće povežemo sa Ruskom Federacijom. Vlada treba da se bavi ozbiljnim pitanjima, a ovo je najozbiljnije pitanje. Ovo je krajnji momenat da se Vlada okrene onome od čega narod živi i zahvaljujući čemu Srbija opstaje, a ne da se bavi kojekakvim glupostima, trivijalnim stvarima.

Oni su nametnuli kao krucijalno pitanje u Srbiji da li treba podići spomenik Zoranu Đinđiću. Koga to više interesuje? Koga interesuje taj kriminalac? Nikog. Iz dana u dan obelodanjuje se kakva je priroda njegove politike i kakva je to bila ličnost. Umesto da se, recimo, ozbiljno upuste u razmatranje podizanja spomenika Slobodanu Miloševiću, za koga vreme i istorija potvrđuje koliko se žrtvovao za Srbiju i šta je sve učinio za Srbiju. Iz tog razloga će i Srpska radikalna stranka podržati inicijativu za podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću jer je zaslužio. Nećemo da podižemo spomenike ličnostima koje su radile na štetu Srbije i srpskog naroda.

Ako imate pitanje, izvolite.

Ako nemate, hvala vam što ste došli.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM