Konferencija za novinare, 08.12.2016.

Prof. dr Vojislav Šešelj: Dame i gospodo, Srpska radikalna stranka poziva Vladu Srbije da hitno da instrukcije našem predstavniku koji će učestvovati na sednici Saveta bezbednosti povodom polugodišnjeg izveštaja predsednika Haškog tribunala i glavnog tužioca.

Haški tribunal nastavlja da krši sve pravne principe sudeći Srbima, a videli smo u završnoj reči tužioca u procesu Ratku Mladiću da se otvoreno vređa celi srpski narod. Ovaj režim skrštenih ruku posmatrao je sve ono što se dešavalo u procesu Radovana Karadžića, što se dešavalo u procesu Ratka Mladića, a Ratko Mladić je u takvom zdravstvenom stanju, da ne postoji nijedan sud u svetu koji bi pristao da mu sudi, mislim u civilizovanom svetu. Sudija se na samom zasedanju iživljava, pa zabranjuje Ratku Mladiću da gleda u određenom pravcu, da napravi neki izraz lica koji mu nije po volji i slično. Takvo šta  se jednostavno nigde u svetu ne dešava. Ratko Mladić je, za sve vreme svog procesa, potpuno nezaštićen. Ja vam garantujem, da sam nekim srećnim slučajem bio advokat Ratka Mladića, da suđenje Ratku Mladiću ni do danas ne bi počelo.

Drugo, režim još uvek ništa ne preduzima u pogledu Srba koji su poslati na izvršenje zatvorskih kazni širom Evrope, od kojih neki provode svoje poslednje dane i godine života u okolnostima koje su nezapamćene u proteklih nekoliko decenija, bar u Evropi. Reč je o Estoniji, gde su uslovi izdržavanja najgori, gde se najviše iživljavaju nad zatočenim Srbima.

Režim je morao da pripremi za ovu sednicu Saveta bezbednosti zahtev da se svim osuđenim Srbima omogući da kazne izdržavaju u Srbiji, kao prvu meru na putu otklanjanja sveg ovog zla koje nam je doneo Haški tribunal izvršavajući svoj antisrpski nalog.

Izvolite, imate li vi neko pitanje? Izvolite.

Novinar: Juče se u Hrvatskoj digla velika bura pošto je predsednica Hrvatske u Dubrovniku delila srpske čokoladice. Pretpostavljam da...

Prof. dr Vojislav Šešelj: Pa, ja sam lično mojoj dragoj Kolindici poslao pun šleper srpskih čokolada i ona je jela, jela i kad je videla da ne može da pojede celi šleper, onda je deo tih čokolada donela u srpski Dubrovnik i delila srpskoj deci. Sasvim je normalno da srpskoj deci tamo deli srpske čokolade. Da je otišla u kajkavske krajeve, delila bi slovenačke čokolade. Da je otišla u hrvatske krajeve, iako ih je malo (tamo u Istri na nekim ostrvima gde se govori čakavski), e onda bi delila hrvatske čokolade. Ona je sasvim ispravno postupila. Međutim, posle toga su je toliko nagazili, da je morala da ustukne, ali ja je sasvim razumem.

Novinar: Vi ste još u avgustu najavili da ćete se prošetati Zagrebom, pa se to ne dešava. Kada ćete?

Prof. dr Vojislav Šešelj: Uskoro.

Novinar: Kako? A zašto niste do sada?

Prof. dr Vojislav Šešelj:  Imao sam stalno neke druge obaveze. Moram da radim na stranačkim poslovima. Evo, nova kampanja je pred nama. Verovatno ću imati i parlamentarne izbore. Završavam novu knjigu. Malo mi kasni u odnosu na planirani rok, rok koji sam sam planirao, tako da su se razne okolnosti tu dešavale, a posebno ta odluka Karamarkova, koji je, iz čiste ljubomore, doneo upravni akt da mi se zabranjuje ulazak na teritoriju Hrvatske u roku od 20 godina.

Sad očekujem da će moja draga Kolindica insistirati da se ukine ta zabrana, a ja ću posle ovih izbora da joj odem kao predsednik Republike Srbije. Valjda i vi to očekujete.

Imate li još pitanja? Ako nema, hvala vam.

Komentari

0 KOMENTARA

TVOJ KOMENTAR

VIDEO SNIMCI

TVITER

INSTAGRAM