Вјерица Радета на протесту у Зрењанину: Сва правдољубива Србија мора се окупити око Српске радикалне странке

Вјерица Радета:  Браћо и сестре, српски радикали, драги Зрењанинци, даме и господо новинари, Српска радикална странка обилази Србију и раскринкавамо и подсећамо на лажна и изневерена обећања криминалне, издајничке, ненародне власти која данас влада Србијом.

Пре тачно годину дана, наш председник,  Војислав Шешељ је у својој завршној речи рекао: "Николић и Вучић ће предати Косово и Метохију, ови који су данас на власти -  а тада је био Борис Тадић и његови – немају храбрости да то учине".

Ми смо сведоци да је Шешељ тада рекао истину. Ми смо то понављали и у предизборној кампањи. упозоравали смо да је СНС направљена не да изда Шешеља и Српску радикалну странку, већ да изда Србију и српске националне интересе. Нажалост, нисмо били довољно уверљиви и зато је данас Србија у никад тежој ситуацији. Вућић тихује, а ми из искуства знамо да то значи да је већ одлучио. Одлучио је да он буде тај који ће Шипратима и Тачију предати 15 одсто државе Србије, свето Косово и Метохију. Нико га није бирао да то уради! Добио је изборе, између осталог, зато што су и он и Николић лагали да ће поништити све споразуме које је Борко Стефановић потписао, а који нису у складу са Уставом Републике Србије. Данас обојица отворено говоре о уставу „Косова“, навикавају народ на чињеницу да је лажна држава Косово призната и од стране власти у држави Србији. Никада у историји Србије нико на овај начин није предао део територије као што то сада чини издајнички тројац Николић, Вучић и Дачић.

И, није то једина лаж из предизборне капмање! Сетите се, обећали су и раст економије и борбу против криминала и раскринкавање криминалних приватизација. Шта се од тога десило? Ухапсио је неколико својих пријатеља, који су га финансирали, ваљда зато што му нису довољно дали, а какав ће бити исход тога – тресла се гора, родио се миш. То је све била и биће представа за народ, да се народ бави другим стварма, како би што безболније отишло Косово и Мерохија.

Да ли су поправили економију у Зрењанину, да ли се неко од вас запослио од када су напредњаци на власти, да ли је отворено неко ново радно место? наравно да није. Да ли су испитали шта је са криминалним приватизацијама некада богатог Зрењанина? Нису и неће.

Зато ми, српски радикали, данас у Зрењанину, а наредних дана у другим местима у Србији, а неке смо већ обишли, подсећамо народ и желимо да пробудимо слободарски дух Србије, правдољубиву Србију – да се окупите око једине искрене патриотске странке, странке Војислава Шешеља, Српске радикалне странке.

Морамо да објединимо целу правдољубиву Србију и да заједничким снагама скинемо са власти ове издајнике и да их што пре стрпамо у затвор, јер тамо им је место!

Живела Србија, живео Војислав Шешељ, живели драги пријатељи!