Лидија Димитријевић, председник градског одбора: Српска радикална странка је широм Републике Србије покренула акцију прикупљања потписа грађана који  се противе испоруци Војислава Шешеља Хашком трибуналу. Својим потписима шаљемо поруку властима у Србији да не прихватамо поновни притвор Војислава Шешеља.

Налогом Претресног већа хашког трибунала, у новембру месецу прошле године доктор Војислав Шешељ пуштен је на слободу. Овај налог ни на шта није обавезивао доктора Шешеља. Тако се након скоро 12 година процеса пред Хашким трибуналом у коме није доказана ни једна тачка општужнице и није изречена првостепена пресуда, вратио у Србију.

Одмах по доласку у своју земљу активно се укључио у политички живот и свуда где год се појавио дочекан је са одушевљењем. То је проузроковало да се и главни тужилац трибунала Серж Брамерц активно укључи у политички живот Србије као и у политички живот у бившим југословенским републикама (нарочито у Хрватској), сврставајући се у групу неистомишљеника и критичара политике проф. др Војислава Шешеља. Поред тога, он упорно захтева да се Војислав Шешељ врати у хашки трибунал иако у предвиђеном року није изјавио жалбу на Налог за пуштање на привремену слободу. Због тога је др Војислав Шешељ упутио приговор и затражио да Претресно веће због ометања правде покрене дисциплински поступак против главног тужиоца Сержа Брамерца и његово разрешење пред Саветом безбедности Уједињених нација, као и изузеће у даљем поступању у предмету др Војислава Шешеља.

Ми у правду и правичност хашког трибунала не верујемо јер је у претходним годинама доказано да је то квази суд који суди искључиво Србима, док се доказани злочинци – представници других народа налазе на слободи, без осуде.

Овом петицијом ми желимо да  предсатвницима власти у Србији кажемо да каква год била одлука хашког трибунала, Србија не сме да прихвати поновни притвор Војислава Шешеља. Сваки потпис на петицији је порука да чувамо наше. Сви поштоваоци праведне борбе Војислава Шешеља пред хашким трибуналом за српске националне интересе могу потписати ову петицију у просторијама странке у  Лесковцу и на пункту овде у центру града, као и код активиста Српске радикалне странке.