Станојевић: Дођите 24. фебруара на скуп „10 година хашке тираније, 10 година пропадања Србије“

Душан Станојевић: Даме и господо новинари, данашњу конференцију одржавамо као најаву скупа „10 година хашке тираније, 10 година пропадања Србије“ 24. фебруара у Дому Синдиката у Београду. Својим суграђанима ћемо, такође поделити ове флајере како би се и они који након ових десет година нису упознати могли ближе да упознају.

Наиме, тог дана се навршава 10 година, односно 3653 дана откако је наш председник, др Војислав Шешељ, политички заточеник хашког суда.

Оптужницу против нашег председника подигла је још 2003. године озлоглашена Карла дел Понте на молбу Зорана Ђинђића, који је тада рекао „Водите Шешеља и не враћајте га више.“

Током десетогодишњег притвора судије, тужилаштво и секретаријат хашког суда обрачунавали су се са др Војиславом Шешељем на све могуће начине. Одузели су му основна људска права, забрањивали контакт са породицом, ускраћивали му адекватну медицинску негу, угрожавали живот, спречили га да дође на сахрану мајке.

Да би остварио своје право да се брани сам, морао је да штрајкује глађу 28 дана. За све то време наш председник није добио један једини динар на име трошкова одбране нити од своје државе - Србије, нити од суда, због чега и није био у могућности да изведе доказе и позове сведоке одбране. На почетак суђeња др Војислав Шешељ чекао је 1717 дана! На изрицање пресуде чекаће годину ипо! Зашто? Коме смета др Војислав Шешељ у Србији? Српска радикална странка знa да је свима јасно!

Даме и господо, сви режими од 2000. године, у разним флуидним стањима и комбинацијама, воде идентичну, издајничку, прозападну политику. Резултати те политике су поражавајући:300.000 деце у Србији гладује, садашња власт задужујe Србију за 130 евра у секунди, милион радно способних у Србији немају посао, самопрокламована шиптарска држава на територији Србије фактички је призната. Председник Србије састаје се са председником те квази државе и шаље нам јасну поруку и опомену да је спреман да изда Србију као што је 2008. године издао свог страначког вођу и кума др Војислава Шешеља.

Српска радикална странка сматра да је ова власт због напред реченог у потпуности изгубила легитимитет. Па више од 60% Срба се изјаснило да је против уласка наше земље у Европску унију. Ми смо срећни што су грађани дошли на наше позиције, што је већина грађана усвојила став др Војислава Шешеља да Србија никако не сме у Европску унију.

Ми у том смислу имамо легитимитет народних представника.

На крају, још једном, искористићу прилику да позовем све наше суграђане да нам се придруже 24. фебруара у Дому Синдиката у Београду. Да Србија види шта то др Војислав Шешељ као појединац преживљава већ 10 година у хашком суду. Да види Србија зашто је др Војислав Шешељ симбол борбе српског народа за слободу.

Представници Градског одбора Лесковац и Јабланичког окружног одбора ће учествовати на поменутом скупу, а након тога сви заједно ћемо ићи у протестну шетњу улицама Београда.

Даме и господо,

Војислав Шешељ се није предао! Не сме ни Србија! Хвала вам.

Новинар “Нове Наше речи” Ивана Величковић: Како коментаришете спекулације које су се последњих дана појавиле у јавности, о скором повратку Војислава Шешеља?

Душан Станојевић: Хашки суд свих ових десет година није доказао нити једну тачку оптужбе и ми се у Српској радикалној странци надамо ослобађајућој пресуди и скором повратку др Војислава Шешеља у Србију.