Скупштина града Зрењанина

Саша Сантовац: Поштовани представници медија, добар дан. Српска радикална странка већ дуже времена указује на чињеницу да иза неуспешног пуча  у Српској радикланој странци стоји Демократска странка. На седници од 1. априла 2010. године, у току расправе о враћању мандата  Г17 у Скупштини града Зрењанина, председник града Зрењанина је рекао да је ово принципијелан став Скупштине, као у случају мандата Српске радикалне странке. У наставку дискусије изнео је да када је било потребно вратити мандат Српској радикалној странци, одређени представници Демократске странке су били против. Као и да је на њега вршен притисак да се не врати мандат. На инсистирање представника Српске радикалне странке ко је вршио притисак, г. Александар Мартон је изјавио да је притисак вршио тадашњи градоначелник града Зрењанина, а садашњи повереник Српске напредне странке за Средњебанатски округ, Горан Кнежевић. Ово јасно указује на повезаност Демократске странке и Српске напредне странке.

Ову седницу је још  обележило и гласање одборника Српске напредне странке Борислава Никића за г. Славка Родића. Г. Родића је  за члана Градског већа предложио градоначелник. Родић је, наиме, члан Г17. Интересантно је да су против били одборници Српске радикалне странке и Демократске странке Србије, а да је 42. глас овом избору дао одборник  Српске напредне странке. Сада је потпуно јасно да Српска напредна странка може да сарађује са Г17, као и са Демократском странком.

Српска радикална странка је на овој седници Скупштине града Зрењанина критиковала и одлуку којом се Дирекцији за уређење и изградњу града Зрењанина дозвољава легализовање адвокатске канцеларије која би уместо јавног правобранилаштва града Зрењанина вршила утужење грађана који касне са измиривањем обавеза према систему обједињене наплате (СОН).

Хвала што сте присуствовали конференцији Српске радикалне странке Градског одбора Зрењанин.