ПОЛИТИЧКА РАСПУШТЕНИЦА У „НИШУ НА ВОДИ“

Од самог свог доласка, како у целој Србији, тако и у Нишу, напредњачка власт показала је да је нестреучна, неспособна, да приоритет имају само положај и функција. Ниш је из дана у дан назадовао, стандард падао, број незапослених растао. Међу „реформаторима“ рађали су се кланови и најбитније је био ко је већи паша пред султаном. Док се народ бавио  голим преживљавањем, оптуживали су један другог за афере, смењивали већника Банђура са места већника јер је оптужио страначког колегу да краде и не плаћа струју,па га страначки оци враћали у живот, а директор ЕПС-а Булатовић је искључио целом граду улично осветљење и то док је градоначелник Перишић био у Бугарској, због неплаћених рачуна. Раскол је буо толико густ, да се у ваздуху ножем могао сећи. Људи из њихове бранше би рекли: „Мала бара, пуно крокодила“.

Подражавајући своје вође, утркивали су се ко ће се више додворити. Тако нпр, док је Томислав Николић у време „Стиропор револувије“ штрајковао глађу, и Бобан Џунић је ступио у штрајк, како би схватили да би у Нишу на њега највише могли рачунати.

Ипак, највећа опсесија је била продаја магле у виду „Београда на води“. И добили су прилику – Ниш је постао град на води! Велике поплаве су задесиле Ниш, нарочито област Новог села и Горњег и Доњег Meђурова, као и Белотинца. Вода је улазила људима у куће и подруме, појавила се опасност од избијања зараза и епидемија . Али за разлику од свог узора „Супермена из Фекетића“ и „Аквамена из Обреновца“, господа из нишког СНС-а прстом није мрднула да посети свој „Ниш на води“. Посетиће их уочи нових локалних избора, како би им понудили неку нову бајку и затражили глас. Тада ће их се сигурно сетити.

До тада, решили су да се баве лактањем и заузимањем што повољније пол-позиције у странци , пред нове локалне изборе. Ко има времена сад да размишља што је градска каса празна, што грађани нису у стању да испрате нова безразложна поскупљења Топлане, Водовода , струје... И које је решење најлогичније? Засукати рукаве и извући град из беде? Променити неспособне у својим редовима?

Нееее! Најлогичније је распустити СНС у Нишу ! Пошто се нису сложили, у Ниш је стигао Син Радомир (Николић) и рекао: „Не дирајте ништа,  реко тата да сачекате, док се он не врне!“. И нишки напредњаци чекају... Распустили одбор, нема више председника,нема страначких  функција. Сада су сви само обични чланови, док се не докажу. А обичан члан нема никакву одговорност, тако да Нишлијама не сме ни на памет да падне да их сад стресирају позивајући их на бављење градским проблемима.

Док Ниш све више покрива копрена таме, градоначелник и његови партијски (не)истомишљеници се баве самим собом. Српска напредна странка је распуштена... Она је сад политичка распуштеница, која чека неку нову прилику да се код народа добро уда. Мада, судећи по бурној, нечасној прошлости, тешко да ће још неког још једном преварити и у то убедити.