Полицијски досије

Далиборка Стевановић: Уважени представници медија, даме и господо, повод да вам се данас обрати Градски одбор Српске радикалне странке у Лесковцу јесте тај што ће се сутра у Лесковачком културном центру одржати промоција књиге „Полицијски досије“.

Ова књига настала је тако што је председник Српске радикалне странке, проф. др Војислав Шешељ, дошавши у посед свог досијеа, одлучио да га јавно обелодани, како би свима ставио на увид податке о себи, али и како би податке који се у њему налазе сачувао од уништења. Познато је да су у трибуналу у Хагу нестали многи документи који су били доказни материјал који је био у интересу Срба.

Иначе, што се самог процеса пред трибуналом у Хагу тиче, судско веће има још два сведока који треба да буду испитани у јулу, и  до краја године поступак би требало да буде окончан. И поред великог броја сведока, тужилаштво није успело да докаже ниједну тачку оптужнице, те сада покушавају да суђење нашем лидеру продуже још који месец.

Кроз незаконити Хашки трибунал продефиловало је много лажних сведока, много је времена прошло откако је лидер Српске радикалне странке добровољно отишао у Хаг, али и поред свих проблема и неправде која му се тамо наноси, он не престаје да се бори за свој народ и Србију. И даље тамо часно заступа интересе свих Срба, а у прилог томе говори  и најновија књига „Полицијски досије“, која је изашла у четири тома и броји  4 000 страница, на којима се налазе сва дешавања везана за Војислава Шешеља од 1982. године па све до 2003. године, када је добровољно отишао у Хаг.

Подаци  који се налазе у овој књизи говоре о томе како је Служба државне безбедности, пуних 20 година, пратила Војислава Шешеља у свим његовим активностима, све до одласка у Хаг, а то само говори о томе да је Војислав Шешељ третиран као велики противник претходним  режимима.

У овој књизи се помињу сва његова дела која је написао и објавио, сва његова предавања и јавни говори и све оно што је он рекао или урадио на послу, у странци, на трибинама, на јавним говорима, на улици, а не смемо занемарити  чињеницу да му је чак и стан у којем је живео, био озвучен.

Оперативци југословенске тајне полиције су написали велики број извештаја о Војиславу Шешељу. Правили су му проблеме на факултету, прогањали су га, и на крају утамничили.

Ова књига је почаст многим српским интелектуалцима. Велики позитиван бунт српских интелектуалаца се пробудио и данас објављивањем ове књиге. Морам  да напоменем да је Војислав Шешељ једини политичар који је објавио свој досије.

С обзиром на велико интересовање наших суграђана за ово капитално дело, ми овом приликом  најављујемо промоцију ове књиге у нашем граду.

Промоција ће се одржати сутра, дакле у четвртак, 24. јуна, у 19 часова у Лесковачком културном центру. Поред говорника из Градског одбора Лесковац, биће присутни и говорници из врха странке. Један од њих је магистар Александар Мартиновић, потпредседник Српске радикалне странке, иначе професор на Правном факултету Универзитета у Новом Саду и народни посланик у Скупштини Републике Србије. Говориће и господин Драган Стевановић, председник Пчињског окружног одбора, члан Председничког колегијума и народни посланик у Скупштини Републике Србије. Такође ће говорити и неке ванстраначке личности. Једна од њих је пореклом из Лесковца, иначе професор Медицинског факултета Универзитета  у Нишу, господин Славољуб Петровић.

Позивамо све наше суграђане да присуствују промоцији ове књиге. Конференција је завршена. Уколико имате питања, изволите.