Петиција против уласка Србије у Европску унију

Томислав Љубеновић:Данашњу конференцију сазвали смо јер је Српска радикална странка почела са прикупљањем потписа за петицију против уласка Републике Србије у Европску Унију.

Јабланички округ и градски одбор Лесковац већ су започели са прикупљањем потписа и овом приликом желимо да обавестимо наше суграђане да петицију могу потписати на пункту Српске радикалне странка у центру града, као и у просторијама градског одбора странке.

Ову петицију Српска радикална странка је покренула, јер се велики број грађана Србије противи идеји коју пропагира власт већ дуги низ година, користећи обећања о бољој будућности како би се одржала на власти.

Циљ који желимо да постигнемо јесте да ова петиција докаже да више од половине становника Србије не жели чланство у Унији, јер Европска унија угрожава територијални интегритет и суверинитет Србије, отимајући Косово и Метохију и инсистирајући на „Косову као царинској зони“ и царинском печату Косова. Ту своју замисао Брисел и остали спроводе тако што КФОР пуца на ненаоружане Србе, стављајући се на страну Албанаца  и познато нам је да је пре неколико дана једно лице изгубило живот.

Многобројни су разлози  економске природе због којих не треба Србија да буде члан Европске Уније. Поменућу само случај Грчке и Ирске, лоша је ситуација и у Италији, Шпанији, Португалу. Недавно је било захтева у парламенту Велике Британије да и она иступи из чланства.

Европска унија је у економском и финансијском смислу један леш и само политички слепац може да инсистира на томе да Србија постане члан такве међународне организације. Грчка је већ фактички банкротирала, само што то не желе јавно да признају. Сличан сценарио треба да се деси и у Ирској, Италији, у Шпанији. Људи из свих делова Европске уније одлазе у Брисел и протестују против накарадне политике бриселске администрације, а власт која води Републику Србију каже да нема друге алтернативе за нас и нашу децу осим учлањења у Европску унију. Они који живе у Европској унији не могу да изађу на крај са проблемима са којима се суочавају.

Србија је једина држава у Европи која хоће чланство, а за то чланство треба да плати цену коју није платио ни један народ у Европи, а то је да признамо да један део наше државне територије више није наш.

Српска радикална странка непрекидно тражи од власти да прекине процес кандидовања Србије за улазак у Европску унију и тиме заустави ову самоубилачку политику разбијања српске државе.

Западу није потребна јака Србија, Западу је потребна слаба Србија којом ће моћи лако да управља и да је употреби за своје интересе.

Став је Српске радикалне странке да Србија не сме у Европску унију која нам отима Косово и Метохију и захтева даље распарчавање наше државе.

Србија не треба да уђе у Европску унију која не штити интересе обичних грађана, већ само крупних капиталиста.

Србија не треба да уђе у Европску унију којој је потребна само као извор јефтине радне снаге.

Због свих грађана који подржавају ове наше ставове, ми у Српској радикалној странци покренули смо петицију, да пружимо могућност да свако искаже своје мишљење!