Николић – Тадићева штака

Драган Тодоровић: Даме и господо новинари, ова вандредна конференција за штампу Српске радикалне странке могла би да носи неколико наслова. Један од њих могао би да буде, можда је и најадекватнији, „Борисова штака“ или „Лиј'о, лиј'о, па долиј'о“. Ви се сећате да ми већ од септембра прошле године говоримо о томе да је у редовима Српске радикалне странке Борис Тадић имао људе који су му омогућавали да се злоупотребљава Српска радикална странка, а када је то постало потпуно видљиво, када је то онемогућено, дошло је до покушаја пуча и већ знате све шта се десило. И ми од тада покушавамо да објаснимо грађанима Србије, српској јавности, да је Томислав Николић у суштини велика превара и да ће служити и овом режиму и да ће служити страним интересима, пре свега интересима Европске уније и Америке. Ми смо били свесни чињенице да је то тешко доказати, да то може код великог броја људи да изазове недоумицу, да може да се пребаци на политичка препуцавања, јер све оно што смо ми могли да понудимо биле су ствари које нису иза себе имале конкретне доказе, мада смо тврдили неколико пута, и то у Скупштини Републике Србије, да је својим поступцима та нова посланичка група нове политичке странке помагала владајућој већини, односно Борису Тадићу.

Међутим, дошло је време да ми јавности Србије можемо да пружимо конкретне доказе. Ево само један цитат, има их доста, каже: „Овај закон не сме да буде усвојен. Ово је нова подела Србије и ви хоћете да нас поцепате. И ви учествујете у томе, социјалисти. Чуо сам да хвалите овај закон. Нека вам је на част. Војислав Коштуница је одустао од регионализације када је схватио чему то води. Сада су се појавили нови регионалисти. Овде ко брине о држави не може да буде за овај закон. Може онај ко брине о странци, о својој политичкој каријери у тој странци, али онај ко брине о држави не може о овом закону да се изјасни позитивно. Ово је нешто слично ономе када је Бадинтер прогласио републичке границе међудржавним.“ Шта мислите, ко је ово изговорио? Ово је грађанима Србије изговорио Томислав Николић. То је било у време док се расправљало у начелу. А онда је дошло време за гласање. А ви знате како владајућа већина кубури са кворумом, како кубури са 126 својих гласова, што је за њих, такорећи, нерешив проблем. Е сад, у неким ранијим временима, имали сте крилатицу „Кад је тешко – Човић“, а сад то може да звучи „Кад је густо – Тома“. И то се показало на гласању за овај последњи сет закона. Преко 300 пута су отпадници Српске радикалне странке давали кворум и гласали за амандмане и за законе. Нажалост, ми имамо огромне тешкоће са скупштинском службом у смислу добијања података, да би све ствари изашле на видело. Због чега је то тако? Па, да би та сарадња трајала што дуже, да би Борис Тадић могао да користи своју штаку кад год му затреба. И они на све могуће начине покушавају да сакрију и да нам не дају тражене податке, односно информације, иако су сва гласања била јавна, иако је кворум јавна ствар. Ми имамо изузетно великих тешкоћа да добијемо комплетне информације, нама их дају на кашичицу, али и то је довољно да недвосмислено пружимо доказе грађанима Србије како Томислав Николић обмањује лаковерне. И ми смо, између осталог, мобилним телефонима сликали те отпаднике Српске радикалне странке, видите како се крију, погледајте. Видите. Кад је осетио да смо га сликали, он је ставио руку. Ово је Зоран Бабић, не види се, Зоран Бабић, ево, на овој слици се види. Даћу вам ја после ове слике, моћи ћете да користите. Преко 300 пута су Саша Максимовић, Игор Бечић, Зоран Антић и поменути Зоран Бабић помагали Борису Тадићу да се усвоје ови закони.

Ево, рецимо ово, само што смо добили за утврђивање кворума, 19 часова и 26 секунди – Зоран Бабић – Српска напредна странка, Игор Бечић – Српска напредна странка. 19:14:47 – Зоран Бабић, Игор Бечић. 19:54 – Зоран Бабић, Игор Бечић. Кад је мало гушће, онда Зоран Антић, Зоран Бабић, Игор Бечић – 20 часова и 19 минута. Ми ћемо за комплетан кворум добити све, ово смо добили само до јутрос до 10 сати, па немамо више. Али, пазите, нешто што је интересантно, време гласања 8. јула 2009. године, 18:45:04, каже, укупно гласало нула, није гласало 126, није присутно 124, фале 2. Они који нису гласали, то је владајућа већина, 126. Није гласало 124, то су припадници опозиције, Српске радикалне странке и један део издајника Српске радикалне странке, али фале 2 имена. Али, пазите, одштампали су 248 имена и презимена, а нема ова два која недостају. А знате ко недостаје? Недостаје Игор Бечић. Недостаје Игор Бечић и посланик Г 17 Бранислав Митровић. Е сад, ми постављамо питање због чега је то тако¬. Зашто скупштинска администрација крије два имена, ова два посланика? Људи моји, одштампају 248 имена ко није присутан, ко није гласао, а фале 2 имена. Како је то могуће? По ком то службеном наређењу може овако да се злоупотребљава софтвер? Па може, може по наређењу владајуће већине јер им одговара да прикрију неморал и политичко проституисање Томислава Николића и ове Српске напредне странке како би их што дуже употребљавали кад год им се за то укаже потреба. И то су ствари које треба да знају грађани Србије, да сазна српска јавност. Ми имамо један део, немамо све јер је око 500 и нешто гласања било. Ја сам лично разговарао са неким представником службе и тражио да ми се достави, ако тражимо у време гласања списак ко је гласао, ко није гласао, ко је присутан, ко није, да нам доставе комплетне податке. Пазите шта су нам доставили. Каже, укупно гласало нула, није гласало 126, није присутно 124. И дали нам податак само за рубрику „нису присутни“. А шта је са ових 126? Знате шта је – зато што међу ових 126 има два или три из СНС-а: Игор Бечић, Зоран Антић, Саша Максимовић или Зоран Бабић. И ево, ја ћу вам дати, свуда дају списак за оне који нису гласали, односно за оне који нису присутни. А шта је са овима који нису гласали? Зашто крију тај податак? Је ли то тајна? Није тајна, била је тајна до данас, али сад више није тајна. У питању је велика превара, превара грађана Србије и после овога ја мислим да ће грађанима Србије бити много лакше на свим изборима када буду гласали, јер ће знати за кога гласају. Не гласају за Томислава Николића и Српску напредну странку, него гласају за Бориса Тадића и Демократску странку. И мислим да после овога, не бих хтео баш да им будем кум да не морају да ми купују кошуљу, али мислим да би најбоље било да промене име, да буду Демократска напредна странка, то би било најадекватније с обзиром на све ово што су до сада урадили, посебно због штете коју су нанели Србији цепајући Српску радикалну странку.

Хвала вам велико што сте дошли на нашу конференцију за штампу. Уколико имате питања, ја сам спреман да одговорим.

Новинар: Какав је ваш коментар поводом преговора напредњака и социјалиста о формирању власти у општинама у Београду?

Драган Тодоровић: Што се тиче Српске радикалне странке, ми уопште у то нећемо да улазимо, то су њихове интерне ствари, ја вас само позивам да погледате изјаве све до пре неки дан, и представника СНС-а, и представника Социјалистичке партије и представника Демократске странке Србије. Па, ставите све те изјаве на један лист папира и упоредите и видећете да то ни пас са маслом не би могао да поједе. Знате, немојте погрешно да ме разумете, али принципијелно само поставите неке ствари, али та питања поставите њима, немојте да постављате нама. Ми смо рекли да ћемо бити опозиција у обе општине, да мислимо да је то најкорисније за грађане Србије јер ћемо учинити све како би не само контролисали ту нову општинску власт, него урадили све оно што ће грађанима омогућити да живе боље и да реше проблеме са којима се суочавају.

Новинар: На који период се односе ови листинзи, је ли то последња седница само или..?

Драган Тодоровић: Последња седница, ово је само последња седница и нису сви листинзи зато што нисмо све добили и зато што нисмо успели све да скинемо, али ово што смо скинули довољно говори, апсолутно довољно говори о невиђеној превари од стране ових издајника а ви сад, ево, имате све, потражите и из Скупштине, даћемо вам и ми, није уопште проблем, ове податке, слике па поставите питање како је то могуће, ко је то одлучио, можда су то они на неком страначком органу одлучили, ја не знам нити хоћу да улазим у то, али поставите питање како је то могуће. Поставља се једно, прочитао сам вам цитат Томислава Николића, како је то могуће да 18 година тврдите да су границе Велике Србије Карлобаг– Огулин–Карловац–Вировитица, а онда кажете да сте били у бунилу. Е, то вам је отприлике иста ситуација.

Уколико немате више питања, хвала вам велико што сте присуствовали нашој конференцији.

Ако вам треба било какво појашњење, ми смо ту.