Немања Шаровић: Србија у Бриселу потучена до ногу!

Српска радикална странка сматра да јавност мора бити упозната са свим штетним детаљима бриселских споразума које режим у медијима пласира као успешне за Србију. Државни органи Србије званично Косово не признају, али овим споразумима је дефинисано да ће све бити рађено у складу са уставно-правним оквиром Косова, законима Косова и да је врховна инстанца, која све ове споразуме процењује, управо Уставни суд Косова.

„Што се тиче споразума у вези са енергетиком, ту се јасно каже да ће КОСТ, односно тај косовски оператер електричном енергијом, бити признат као оператер преносног система за територију Косова у циљу учествовања у свим релевантним механизмима. Даље каже да ће „Електромрежа Србије“ пружити подршку да КОСТ, дакле званични оператер, како стоји на сајту, електричном енергијом „Републике Косово“, постане члан европске мреже оператера преносних система електричне енергије. У осам тачака девет пута је поменуто Косово и правни систем Косова, а ни један једини пут није поменута Србија“, истакао је заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић и додао:

„Што се тиче телекомуникација, не само да ће они добити посебан позивни број, већ ће се усклађивати фреквенције у области мобилне телефоније и усклађиваће се фреквенције дигиталног телевизијског сигнала. Све ово значи и мислим да је то потпуно очигледно, да ће Косово бити макар у оном положају, у односу на Србију у каквом су друге суседне земље, друге телекомуникационе компаније, као на пример у Бугарској, у Црној Гори или у било којој другој међународно признатој држави.

Што се тиче Заједнице српских општина, ту су чак 14 пута поменут закон Косова или „Уставни суд Косова“ и каже се да ће се та асоцијација општина преформирати у складу са законом Косова, а формираће се тако што ће Влада Косова усвојити указ који ће се директно примењивати и који ће разматрати Уставни суд Косова“,  закључио је Немања Шаровић.

Српска радикална странка никада неће одустати од ослобађања Косова и Метохије. Потпуно је очигледно оно што ми тврдимо већ годинама, да се Косово и Метохија налазе под окупацијом и да државни органи Републике Србије, од претходног режима Демократске странке, а посебно овај напредњачки режим, из дана у дан крше Устав Републике Србије потписујући бриселске споразуме за које је Уставни суд Републике Србије оценио да су политички, па да се самим тим не може оспоравати њихова уставност.

[youtube id="uqRGjVW3eTc" width="633" height="356"]

sarovic