Надамо се изборима у Бору

Бранислав Ранкић:Даме и господо новинари,Српска радикална сртанка у недељу, 24.2.2013. године, организује велики скуп у Дому синдиката у Београду поводом десетогодишњице боравка Војислава Шешеља у Хагу. Циљ скупа је да се скрене пажња домаћој и међународној јавности на тежак положај Војислава Шешеља и на преседане који су учињени у процесу против Војислава Шешеља. Наиме, у историји није забележен случај десетогодишњег трајања притвора без правоснажне пресуде, а да не причамо о масовном кршењу људских права притвореног Војислава Шешеља и да Трибунал који сам себи прописује услове и начин функционисања не поштује ни то што је сам себи прописао. После одлагања Првостепене пресуде која је требало да буде донета у марту, чујемо да ће пресуда бити донета до јула месеца. Ми очекујемо ослобађајућу пресуду и очекујемо брз повратак Војислава Шешеља из Хага. Он је тамо пре свега вољом домаћих политичких олигархија од 2000. године до данас, али и међународних центара моћи који су свесни тога да је Војислав Шешељ у Србији, да се не би могло дешавати ово што се данас дешава у Србији – да остајемо без територије, да имамо уништену привреду, да су уништили све системе на којима почива држава – од одбрамбених, привредних, социјалних и здравствених, образовних и тако даље и да је наравно најбезболније било да се изолује онај ко је могао да окупи велики број људи и да покрене грађане на једну сложенију акцију, али сва срећа да ће Војислав Шешељ врло брзо бити у Србији и да ће грађани имати прилике да добију вођу који ће истински водити рачуна о интересима државе.

Што се тиче локалне политике, после трогодишње бахате власти, евидентно је да је Бор дошао у ћорсокак и сад се морају плаћати рачуни за оно што је рађено. Ви ћете видети на крају овог мандата пре свега лоших људи који су се докопали власти а потом  неуких и бахатих  да је Бор презадужен, да је РТБ Бор пре свега већ продат и да ће после тога уследити веома тежак период. Ја нисам неко ко ће да прориче и да говори о лошим стварима. Ја само упозоравам грађане да је оно што је ова трогодишња власт у Бору оставила иза себе, када буде на крају отишла, да је то само пустош. Ови „композитори“ који се баве такозваним „прекомпоновањем власти“ по Србији, они нису ни спремни да дођу на власт из два разлога. Први разлог је тај што су већ на власти јер нико у Бору ко политички размишља, не може веровати да Српска напредна странка није у власти с овим осталим, пре свега њиховог председника Окружног одбора. Друго, требало би да дођу зато што то вероватно неки страначки органи од њих траже да би уподобили власт са оном која је на републичком нивоу. У сваком случају, пред Боранима ће бити политички циркус као што је био и до сада и ситуација у којој практично нема опозиције. Ми се надамо или превременим изборима или редовним у којима ће грађани Бора поново препознати Српску радикалну странку као неког ко је доследан у поштовању својих ставова и у поштовању интереса грађана и да ће нам поклонити знатно веће поверење него што је то било 2010. године. Наравно да је највећи број њихових гласова купљен и да је добијен под уценом, али ми мислимо да је сазрело стање да се одупру и таквим финансијским понудама, али да се осупру и уценама које ће евентуално трпети, пре свега због радних места.

После конференције организована је протестна вожња под називом „Плави караван“ са страначким обележјима. На овај начин СРС је скренула пажњу грађанима да је 10 година боравка Војислава Шешеља у Хагу у ствари 10 година пропадања Србије и да Српска радикална странка жели да се на све могуће начине томе супротстави.

Ја сам имао толико, уколико имате неко питање изволите.

Уколико немате- хвала.