ММФ уцењује режим да прода Комерцијалну банку

Дејан Мировић: Даме и господо новинари, хвала вам што сте поново дошли у овако великом броју и што подржавате Српску радикалну странку у њеној борби против медијског мрака.

Ми смо вероватно једина странка која се бави конкретним проблемима и имамо храбрости да кажемо оно што друге странке не смеју, а то је да ММФ уништава нашу привреду, економијуи банкарство.

Данас се завршавају преговори ММФ и Владе Републике Србије и, по свему судечи, усмене гаранције Владе нису биле довољне да ММФ одобри даљу економску политику Републике Србије.

Шта се крије иза ових фраза? Крије се захтев ММФ да се прода једина озбиљна српска банка, а то је Космерцијална банка. Ми сада оговорно тврдимо и захтевамо од Владе Републике Србије да ни случајно, ни у лудилу, не продају Комерцијалну банку. То је за наше економске интересе,  привреду и грађане једнако штетно као и онај бесмислени покушај продаје Телекома. Упозоравамо Владу Републике Србије да не подлегне под притисцима ММФ, јер се очигледно ради само о томе.

Све су друго урадили: пристали су да буџет буде под утицајем ММФ,смањили су давања за здравство и социјалу и наше институције на Косову и Метохији. Уместо да покаже економску, политичку и сваку другу одговорност и принципијелност, власт сада дозвољава да је ММФ уцењује продајом Комерцијалне банке. Зато вам кажемо, ми ћемо у Скупштини, а ако треба и ван Скупштине, да се боримо против продаје Комерцијалне банке, коју захтева ММФ.

Такође тражимо да, ако могу Мађари и господин Орбан, који су у ЕУ, можемо и ми да тражимо да се прекину сви преговори са ММФ и да се коначно почне водити једна одговорна национална, социјална и економска политика.

Дакле, то је наш захтев и став поводом завршетка преговора са ММФ, који се очекује данас.