Љубеновић: Градска власт неискрено о буџету

Конференција Томислава Љубеновића одржана 29.12. 2012:

Томислав Љубеновић: Руководство Српске радикалне странке позива све патриоте који су на изборима у мају дали свој глас странкама које сада чине владајућу коалицију како на републичком тако и на локалном нивоу, да изврше притисак на своја руководства која игноришу не само Устав Републике Србије, већ и сопствене политичке програме, или да врате партијске књижице и тиме се дистанцирају од велеиздаје.

Овај позив руководства Српске радикалне странке данас путем Ваших медија, у име јабланичког окружног одбора преносим свим патриотама које живе у нашем окружењу.

Наиме, овај позив упућујемо због тога што је Влада Србије практично признала оно на шта је Српска радикална странка упозоравала претходних година: да је досадашњи технички дијалог, који се води од 2010. године, био изузетно штетан и водио погоршању стања на терену и да је био супротан интересима Републике Србије и њених грађана.

У решавању питања АП Косово и Метохија, Српска радикална странка и даље инсистира на три принципа:

-да се прекину преговори под окриљем Брисела, јер ће њихов резултат бити негативан као што је то био резултат и досадашњих преговора;

- да се будући преговори воде под окриљем Уједињених нација, јер ту имамо два моћна савезника у Савету безбедности – Руску Федерацију и Републику Кину и

-да будуће решење мора бити у оквиру Повеље Уједињених нација, Резолуције Савета безбедности 1244 и у оквиру Устава Републике Србије.

Такозвана платформа по први пут своди Србе на националну мањину унутар сопствене државе и третира их као националну заједницу. Српска радикална странка сматра да је недопустиво да Срби било где на територији Републике Србије буду третирани као национална мањина, или национална заједница и да је ова платформа- платформа о некаквој аутономији Срба унутар независног Косова.

Једино о чему се може разговарати је о суштинској аутономији АП Косово и Метохија унутар Републике Србије – став је Српске радикалне странке.

Овом приликом бих се кратко осврнуо и на рад  скупштине града Лесковца, и то на седницу на којој су усвојени Одлука о буџету града Лесковца за 2013. годину и програми рада. Пре свега, евидентно  је да локалном парламенту недостаје опозиција. Све је изгледало другачије док су представници Српске радикалне странке учествовали у раду скупштине. Износили смо аргументе, упозоравали на неправилности, подносили амандмане. Расправе о овим тачкама дневног реда трајале су више дана и одликовале се квалитетом сугестија.

Оно што Српска радикална странка највише замера, јесте неискреност садашње власти. Оправдање зашто буџет није развојни пронашли су у дуговањима која им је оставила претходна градска власт. С друге стране, у Одлуци о буџету планиран је суфицит, то јест вишак средстава од 22,9 милиона динара.

Једини коментар који ће у овом моменту дати Српска радикална странка да прво што су грађани добили од нове градске власти јесте неискреност у виду буџета!

Ми ћемо сачекати да прође један временски период, пратићемо како ће се спроводи ова одлука, сачекаћемо да прође и првих 100 дана рада, а онда ћемо изнети и  детаљније ставове.