Конференција за новинаре, 6. март 2017.

Миљан Дамјановић: Једина алтернатива проевропским кандидатима Вучићу, Јанковићу и Јеремићу јесте проф. др Војислав Шешељ.

Сматрамо да Србији заиста није потребан човек који ће доћи на чело државе и који ће имати апсолутну власт.

Србији је потребан човек који би могао да контролише извршну, законодавну и судску власт и сложићемо се сви да је то у овом тренутку једино лидер Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ.

С друге стране, не можемо да занемаримо чињеницу да је управо Војислав Шешељ човек који је најдоследнији на политичкој сцени Србије, човек који је образованији од свих кандидата на овим председничким изборима и човек који је већ показао и доказао да је спреман на сопствену жртву зарад Србије и интереса грађана Србије.

И поред, нажалост, заиста јаке опструкције режима преко јавних бележника и судских писара, ми смо за дан и по (од момента када смо добили првог оверивача), дакле, за само дан и по смо успели да прикупимо скоро 14.000 потписа и на тај начин смо, такође, показали и нашу организациону снагу.

Овим путем се захваљујем грађанима Србије што су показали вољу и жељу да кандидују Војислава Шешеља кога желе да виде на месту председника државе. Ако имате неко питање, изволите.

Новинар: Ми смо очекивали да ће бити господин Шешељ данас овде. Зашто се није појавио?

Миљан Дамјановић: Господин Војислав Шешељ је овластио мене, а да ли због тога што сам ја можда лепши и млађи, то морате да питате њега. Ја сам био неко ко је подносио листу и за парламентарне изборе и то је просто интерна одлука странке.

Новинар: Каква су ваша очекивања у вези са председничким изборима? Да ли очекујете да ће неко победити у првом кругу?

Миљан Дамјановић: Прво, у првом кругу неће сигурно победити ниједан кандидат, иако у медијима даноноћно неки политички аналитичари( волео бих да заиста једном изађу са свим тим правим подацима како су рађена истраживања), уместо да покажу право јавно мњење, покушавају да креирају наше јавно мњење тако што говоре да ће бити довољан само први круг.

Ми смо убеђени да Александар Вучић, и поред даноноћног појављивања у медијима, неће моћи у првом кругу да победи. Убеђени смо да ће у другом кругу бити коначан озбиљан политички обрачун између др Војислава Шешеља и Александра Вучића.

Новинар: Можете ли да нам кажете још нешто везано за председничку кампању?

Миљан Дамјановић: Што се тиче председничке кампање, ми смо је већ започели. Били сте присутни у парламенту и видели сте. Оно што је сигурно, имаћемо митинге у великим градовима за које ћете бити редовно и благовремено обавештавани.

Наравно да ћемо бити свакодневно у контакту са грађанима. Обићи ћемо поново читаву Србију. То Војиславу Шешељу није тешко, знате и сами. Откад се вратио из Хашког трибунала, он је више од три, четири пута већ обишао читаву Србију, тако да ће он бити човек који ће даноноћно бити на терену са својим људима, са својим грађанима, са својим сународницима. Он је то радио и пре кампање, тако да се ту ништа неће променити.

Не желим да неко каже да унапред кукамо, али ви имате извештаје и од прошле године (за изборе од 2016. године, а и за изборе из 2014. године) и знате да смо били странка која је била најмање заступљена у медијима.

Оно на чему смо инсистирали на почетку ове кампање јесу телевизијски дуели. Присуствовали сте конференцији за новинаре на којој смо то заиста затражили, макар од државне телевизије, да буде телевизија која ће се базирати на најозбиљнијим кандидатима, па да организује ТВ дуеле. Признаћете да су то ова четири кандидата: Војислав Шешељ са једне стране и ова три проевропска ( Вучић, Јеремић и Јанковић). Уверени смо да ће се ту битка водити у првом кругу.

Очекујемо, тражимо, захтевамо од Радио телевизије Србије да не занемарује грађане Србије, поготово што се ради о изузетно краткој кампањи која ће сада бити. Избори су заказани за 2. април!

Под хитно јавни сервис да организује озбиљне тв дуеле, да не дозволимо да грађани одлучују по томе ко има више новца за билборде, тв рекламе, флајере и други пропагандни материјал.... него лепо да се за округлим столом, као не тако давно, организују тв дуели где ће се предтављати програм, програмска начела и где ће кандидати сукобљавати своја мишљења. Новинар ће бити тај који ће само усмеравати на неки начин ту причу, а да своја политичка мишљења сукобљавају сами кандидати. Па, нека народ процени.

Ми смо, у том случају, убеђени да ће бити и други круг председничких избора, а онда заиста очекујемо да је чак и могућа победа председника наше странкес у борби за место председника државе. Хвала најлепше.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ