Конференција за новинаре, 30.06.2016.

Милорад Мирчић: Добар дан.

Даме и господо, Српска радикална странка упозорава јавност и опомиње Владу Србије на катастрофално стање у области пољопривреде.

Наиме, дуг период се плански и систематски ради на томе да се потпуно уништи ова грана привреде, која се показала у протеклом периоду изузетно витална и захваљујући којој је Србија на неки начин задржала тај економски ниво, где је становништво, захваљујући пољопривреди, преживело много већа искушења као што су санкције, па и време бомбардовања, напада на Србију, а поготово сва ова искушења, која су пролазила од 2000. године.

У последње време десили су се додатни проблеми када је у питању пољопривреда. Осим елементарних непогода, које су у сваком случају најдиректније утицале на смањени принос, десило се нешто што је на нивоу и у размерама елементарних непогода, а то је откупна цена коју је одредила Влада Србије.

Наиме, Влада Србије систематски наставља да уништава сељака, да уништава пољопривреду тако што у време сетве, у време припремних пољопривредних радова подиже цене репроматеријала и свега онога што је потребно за сетву, а када дође жетва онда се служе већ опробаним оружјем, а то је ниска откупна цена. И сељаци су сада у ситуацији да не знају шта је веће зло, да ли град, крупа и невреме, као елементарна непогода или мера Владе која се предузима када је у питању пољопривреда.

Осим овога додатно зло очигледно се надвило над сељаком, а то је председник државе који се дигао, иде по Србији и дели савете шта би требало применити као противградну одбрану. Он се понаша као некада Вујица који је убио Карађорђа. У црквеном предању постоји још сећање да је Вујица, који је убио свог кума Карађорђа, крећући се по Србији био најнеомиљенија личност, зато што где год се, како кажу појављивао, ударало је невреме, ударало је зло. И побије летину или се нешто деси у местима у којима је он боравио, а онда по том предању кажу – дигао се народ у Србији и терао Вујицу да не улази у села и у градове. Поново се у Србији појавио Вујица који је докон, не зна шта да ради, па онда још стаје на муку сељака који је изгубио велик део летине, изгубио оно од чега живе, па дели савете по Србији. Њему се придружио ништа мање катастрофалан Чеда Јовановић, који муку сељака препродаје, продаје, краде и богати се. И то је оно што је чињеница када је у питању стање пољопривреде и када је у питању положај сељака.

Српска радикална странка предлаже да се Влада што пре окрене решавању проблема из пољопривреде, да помогне сељаку. Основни разлог је тај што Српска радикална странка, по ко зна који пут, упућује да се искористи ова ситуација која се огледа у чињеници увођења санкција од стране Европске уније према Русији. Треба да искористимо тај празан простор како бисмо што више пољопривредних производа извезли на руско тржиште. Иде нам и у прилог овај хаос који се сада тренутно дешава у оквиру Европске уније и то би била добра прилика да се још чвршће повежемо са Руском Федерацијом. Влада треба да се бави озбиљним питањима, а ово је најозбиљније питање. Ово је крајњи моменат да се Влада окрене ономе од чега народ живи и захваљујући чему Србија опстаје, а не да се бави којекаквим глупостима, тривијалним стварима.

Они су наметнули као круцијално питање у Србији да ли треба подићи споменик Зорану Ђинђићу. Кога то више интересује? Кога интересује тај криминалац? Никог. Из дана у дан обелодањује се каква је природа његове политике и каква је то била личност. Уместо да се, рецимо, озбиљно упусте у разматрање подизања споменика Слободану Милошевићу, за кога време и историја потврђује колико се жртвовао за Србију и шта је све учинио за Србију. Из тог разлога ће и Српска радикална странка подржати иницијативу за подизање споменика Слободану Милошевићу јер је заслужио. Нећемо да подижемо споменике личностима које су радиле на штету Србије и српског народа.

Ако имате питање, изволите.

Ако немате, хвала вам што сте дошли.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ