Конференција за новинаре 24. јануар 2015.

Предраг Пешић: Ову конференцију за новинаре сазвали смо поводом обележавања  Дана Српске радикалне странке. Наиме, 25 година постојања Српске радикалне странке навршило се јуче, али смо конференцију и мини коктел заказали за данас.

Годишњица постојања Српске радикалне странке прилика је да се укратко подсетимо неких битних датума за нашу странку, као и неких дешавања током свих тих година.  Пре четврт века, дакле, 23. јанура 1990. године одржан  је Оснивачки конгрес Српског слободарског покрета у Батајници, и то се сматра Првим отаџбинским конгресом Српске радикалне странке.

Пре тога је сам процес формирања Српске радикалне странке започео  потписивањем Оснивачког манифеста у Београду, 6. јануара 1990.године, а на основу иницијативе групе идеолошких и политичких истомишљеника за оснивање Српског слободарског покрета.

Други отаџбински конгрес је уствари била заједничка седница Скупштине Српског четничког покрета и већине месних одбора Народне радикалне странке, одржана 23. фебруара 1991. године у Крагујевцу, на којој је проглашено уједињење у Српску радикалну странку. На оснивачкој седници је за председника Српске радикалне странке изабран Војислав Шешељ, који је председник странке до данашњег дана.

Српска радикална странка је током свих ових година имала успоне и падове, била странка која је у скупштини Србије имала само једног посланика – доктора Војислава Шешеља, па све до 82 народна посланика када је била појединачно најјача политичка странка у скупштини.

2008. године уз помоћ страних амбасадора, тајкуна, формирањем многобројних покрета који себе називају патриотским а уствари су формирани од стране режима како би узимали гласове Српкој радикалној странци, уз медијску блокаду медијских кућа са националном фреквенцијом, створена  је једна потпуно искривљена слика која је помогла људима који сада врше највише државничке функције да дођу на власт, а насупрот томе Српска радикална странка остала је ван парламентарног живота. И на изборима одржаним у марту прошле године поновило се слично. Српски народ поверовао је у приче о бољем животу које су им пласирали представници  Српске напредне странке. Одмах по завршетку избора кренуло се са обећаним „бољим животом“ у виду смањења плата и пензија, још већим економским пропадањем и већим осиромашењем највећег броја грађана. Кренуло се са све већим задуживањем, а на делу је и највећа издаја српских националних интереса на Косову и Метохији.  

Своју двадесет пету годишњицу постојања, Српска радикална странка ове године обележава са својим председником доктором Војиславом Шешељем. Након 12 година проведених у својству политичког затвореника у Хашком казамату, коначно се доктор Шешељ као победник вратио у Србију.

Ja бих додао да је доктор Војислав Шешељ својом победом у Хагу доказао и показао велике истине. Велике истине због којих ја данас стојим овде и поносно вам се обраћам. Својом победом доказао је да српски народ није геноцидан народ и да српски народ није водио ратове, већ бранио своје земље. Тиме је одбранио част српског народа. Доказао је да није крив ни зашта за шта су га оптуживали, јер да су му нашли кривицу танку као длака, осудили би га на сто година затвора. Нису му могли наћи ни једну кривицу за дванаест година. Доказао нам је и показао шта уствари Европа деценијама уназад жели од Србије: не богату, стабилну Србију, не европску Србију, већ поробљену Србију као никада до сада. Својом победом одбранио је част и понос Српске радикалне странке и доказао да она није оно за шта су је деценијама сви клеветали. Јер се платформа свих опозиционих партија заснивала на једнимистим речима: „Ако гласате за Српску радикалну странку, гласате за рат.Гласањем за Српску радикалну странку имаћемо немање, осиромашену земљу, затварање радних места, смањење плата и пензија.“ Данас ми имамо такву Србију, а да Српска радикална странка није ни била на власти. Па ја питам ко је довео Србију до оваквог стања?

И кажем да је својом победом доктор Војислав Шешељ доказао шта је Српска радикална странка у коју сам се ја поносно вратио као човек који се учланио још 13.06.1997. године.Својим повратком у странку и активним учешћем у њеном даљем раду, желим да исправим све грешке које сам починио предходних година као млад човек без профилисаног политичког мишљења. Желим да оставим својим поколењима патриотског претка с ким ће се поносити. Својим повратком у странку ја сам се покајао, а ови новопечени Европејци не знам где ће се покајати. Вероватно у Ватикану.

Одмах по доласку у Србију, председник странке доктор Војислав Шешељ покренуо је велику мобилизацију  чланства Српске радикалне странке и свих српских патриота како бисмо се супротставили садашњем прозападном режиму у Србији, покушајима да се Србија укључи у Европску унију,у исту ону Европску унију за коју сам објаснио да нема намеру да створи богату и стабилну Србију, већ послушну и робовласничку Србију која слуша дириговање са запада, или у НАТО пакт, исти онај НАТО пакт који је сручио тоне бомби на нас и како бисмо зауставили даље економско пропадање и осиромашење грађана. Ова активност је започета у свим местима у Србији и градски одбор у Лесковцу у томе  учествује све јачим интензитетом.

Почело се са интезивним страначким радом, са консолидовањем месних одбора, са повратком чланова у Српску радикалну странку и са учлањењем нових чланова. Истовремено, председник Српске радикалне странке доктор Војислав Шешељ интензивно ради на разоткривању афера представника садашње власти и о томе како и колико пљачкају и осиромашују ову ионако осиромашену државу и задужену „до грла“.

Ову прилику користим да позовем:

- све некадашње чланове Српске радикалне странке који су из неког разлога отишли у друге странке;

- све оне који су доживели разочарење у Српску радикалну странку после раскола, а нису отишли у друге странке већ се повукли;

- све оне који су били чланови неких других странака и доживели дубока разочарања;

- људе који никада нису били чланови ниједне политичке партије,

да се прикључе Српској радикалној странци и да заједно зауставимо даље уништавање српске привреде, осиромашење становништва, неконтролисано задуживање и издају српских националних интереса.

Наша годишњица, наш празник јуче је обележен предајом 36.140 потписа грађана Србије уз петицију за смену Томислава Николића са места председника Републике због кршења Устава. Доктор Војислав Шешељ и Српска радикална странка ће настојати да у току ове 2015. године изазову ванредне парламентарне изборе и смене садашњу Владу, а у већини јединица локалне самоуправе међу којима је и Лесковац, крајем ове године, а најкасније почетком наредне ће бити редовни избори  за  локалне парламенте. Очекујемо да се Српској радикалној странци прикључи што већи број људи и да коначно на свим нивоима дође до промене овог режима који се ни по чему не разликује од претходног: и једни и други су прозападно орјентисани, уништили су привреду, задужили државу, осиромашили грађане и издали српске националне интересе. Да је којекуде време да Србија изабере нову, сасвим другачију власт!

 

 

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ