Конференција за новинаре, 23.06.2016.

Зоран Красић: Добар дан.

Даме и господо, данас смо за ову конференцију за новинаре припремили само једну тачку, а тиче се референдума који се управо одржава у Великој Британији. Јавност је већ упозната да данас грађани Велике Британије, то је скоро 47 милиона становника са правом гласа, одлучују да ли ће Велика Британија и даље бити пуноправни члан Европске уније, или ће одлучити да напусте Европску унију. Имамо својеврсну трку између премијера Камерона, који се залаже за опстанак и краљице која је за то да Велика Британија буде самостална ван Европске уније. Можда је ово и референдум да ли Британци желе републику или монархију у крајњем случају.

Ми се надамо и ми очекујемо у име Српске радикалне странке да ће грађани са правом гласа који излазе на референдум, да донесу исправну одлуку да Велика Британија иступи из пуноправног чланства Европске уније и да крене неминовно тај процес растакања Европске уније, јер оваква каква је, она у ствари мало коме одговара, а поготово не одговара малим државама, не одговара овима који су наводно неки кандидати за пуноправно чланство. Довољно је само поменути један податак на који се позивају готово сви у Великој Британији, и који су за, и који су против опстанка Велике Британије у Европској унији, да у случају да Велика Британија изађе из Европске уније, па рецимо за неколико година пожели поново да се врати, она треба да прође кроз преговарачки процес, а у том процесу она не би испунила услове који данас важе за пуноправно чланство у Европској унији. Из овог податка се извлачи закључак да Европска унија делује као фатаморгана и то потврђују оне наше тврдње које већ износимо годинама, да у Европској унији постоје чланови првог, другог, трећег и последњег реда; да велики и моћни у Европској унији и не третирају баш нешто те стандарде Европске уније, не третирају бриселске стандарде, не третирају стандарде бриселске администрације и да се бриселска администрација просто смучила свим житељима држава које су чланице Европске уније. Ту се измишљају неки стандарди, постављају неки услови. Наравно, ти услови и стандарди не важе за Немачку и Француску, али важе за ове слабије чланице Европске уније.

Добро је што је тај процес кренуо. Наговештај да би овај референдум могао да значи да су људи одлучили да Велика Британија више не буде у чланству Европске уније, јесте и оно што се десило прошле недеље у Риму, где је за градоначелника изабрана госпођа која припада странци која је велики противник Европске уније и која се такође залаже да Италија изађе из Европске уније.

Поводом овог референдума чују се разни коментари од Белгије, Аустрије и да не ређамо ове друге чланице Европске уније, које такође преиспитују и желе да крену истим путем којим је кренула и Велика Британија, тако да напокон су људи схватили шта значи Европска унија.

За нас је добро што ће и наши грађани напокон да схвате да Србији није место у Европској унији, да нема тамо среће за Србију и за српски народ. Ми користимо прилику да подсетимо да та Европска унија нама отима Косово и Метохију, да та Европска унија прави независну терористичку државу Косово, на челу са Тачијем, познатим терористом, надимак му је Змија. Тако да са одушевљењем чекамо вест да је Велика Британија иступила из Европске уније, што ће поприлично да отрезни политичку сцену у Србији, да утиче на све који се баве политиком да не терају Србију према Европској унији, према тим поглављима, а то је35 поглавља. Можете само замислити какви ће то све услови да буду, шта ће све да се тражи од Србије. Просто, тражиће се да Србија сама себе уништи, да сама себе негира. У том смислу подржавамо овај референдум. Желимо да одлука буде да иступају из чланства Европске уније, јер ће она да охрабри и политичку сцену у Србији, а уједно ће и многим бирачима да буде отрежњење да су српски радикали од почетка били у праву када су се залагали да се прекину сви разговори о евентуалном приступању Србије ка пуноправном чланству у Европској унији.

У крајњем случају, сама идеја референдума и одлуке које се буду донеле на том референдуму, сигурно представљају велики удар на овакву Европску унију и на овакав концепт Европске уније.

Наравно, референдум као референдум прате и неки страхови и нека застрашивања бирача о томе шта Велика Британија добија, шта Велика Британије губи. Међутим, берзе су већ одговориле и очекује да већина одлучи да Великој Британији више није место у Европској унији.

То је оно што смо припремили за ову данашњу конференцију за новинаре. Ако има неко питање, изволите.

Новинар: Председник неће бити?

Зоран Красић: Неће.

Новинар: И само је ово тема?

Зоран Красић: Само је ово тема коју смо ми планирали.

Новинар: Зашто није тема његов одговор на оне ружне ствари које су му јуче урадили у скупштини.

Зоран Красић: У скупштини су прибегли једној манипулацији. Користили су један фалсификат. Слика је из седмог разреда основне школе.

Човек у седмом разреду основне школе добио је надимак „оперативни магистар“ за службу која не постоји и за државу која не постоји. Шта сад ту треба коментарисати? Ако је то главни адут и главни доказ некога против Војислава Шешеља, онда је са тим доказом он више причао о себи, о ономе што је махао, него о ономе чиме је махао.

Новинар: Није то тема, није питање шта је он рекао, него је питање да људи које је у политички живот довео тај човек, тако ружно о њему кажу.

Зоран Красић: Очигледно су добили задатак да на неки начин дезавуишу Војислава Шешеља. Међутим, то је немогућа мисија. Свако ко размишља о томе да на неки начин може да причини штету Војиславу Шешељу у политици, или да га на неки начин осрамоти, или да га дезавуише, ради нешто што је немогуће. У том смислу је добро што је Мартиновић јуче показао онај папир, али када се погледа тај папир види се да је то чисти фалсификат. Е сада, ако они мисле да се служе тим фалсификатима онда је то једна друга тема.

Међутим, ми ћемо ускоро припремити још нешто – шта је Александар Мартиновић причао поводом истог тога пре неколико година.

Новинар: То смо ми очекивали.

Зоран Красић: Пре неколико година то је дошло из кухиње ЦИА-е и користио га је ДОС. Сада Мартиновић треба да одговори својим шефовима да ли је он дошао до тога тада, када је и ДОС, или је накнадно.

Али, јуче је изашао и још један податак, врло интересантан, да они ипак рачунају на Игора Бечића, да буде председник тог одбора и видели сте и сами, Мартиновић га је хвалио да он има сертификат, значи да су га баждарили ови из БИА-е да може да гледа тајну документацију и да је он оспособљен да чува службене тајне. И сада ми само можемо да поставимо питање колико таквих има у посланичкој групи СНС. Да му можда БИА није завршила и ове факултете, па забрањује расправу о његовим дипломама и тако даље.

Ми нисмо покренули ту тему. Они су покренули ту тему. Добили су адекватне одговоре, знате и сами. Нама није био циљ да се отвори та тема. Међутим, Мартиновић је добацивао да се користе неки подаци који нису тачни, а све је показало да је у питању истина и о Бечићу, па, богами, и Мартиновић је рекао истину о себи, чиме се служи.

Изволите.

Маја Николић, Телевизија Н1: Председник ваше странке је врло често давао јавности неке информације за које је тврдио да долазе од његових извора у службама безбедности. Сада, као члан одбора, мораће о томе да ћути.

Зоран Красић: Војислав Шешељ је врло прецизно рекао да он има своју службу која га снабдева подацима. Значи, он није рекао да је то та служба, БИА, него да је он у међувремену направио своју службу, обновио рад своје службе, која га снабдева свим тим подацима и ту се налазе патриоте, пензионисани људи и тако даље и тако даље. Са великим задовољством људи се нуде да помогну Војиславу Шешељу у овој његовој борби за истину и за правду и да Србија крене правим путем.

Маја Николић: Да ли то значи да му услуге Лауфера више неће бити потребне?

Зоран Красић: Лауфер увек постоји. Лауфер је енигма за оне који се интересују ко би то могао да буде. Али, Лауфери увек постоје. Неки су прогласили и Асанжа да је Шешељев Лауфер. Ми смо објавили две књиге, превод свих транскрипата које је „Викиликс“ објавио. Бацили смо тежиште на оне телеграме који се тичу Хашког трибунала, хашког процеса и на оне телеграме који потичу из Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду и могли сте да видите на неких 700, 800 страна ко је све долазио у амбасаду, шта је причао, ко је кога потказивао, шта је ко кога молио. Како рече оно Мики Ракић – немојте сада да признате независно Косово, сачекајте да прође други круг председничких избора, па после признајте ви из Америке и независно Косово.

Уосталом, ми смо за лажну диплому Томислава Николића сазнали из депеша „Викиликса“. Џенифер Браш је обавестила Стејт департмент о томе да је њихов агент обишао Краљево, Чачак, Крагујевац, разговарао са људима и у Краљеву је један доушник рекао – ма сумња се у његову диплому, да је она фалсификована, да је он купио, јер је он функционално неписмен. То стоји у депеши. И то нам је био пут, односно иницијатор да кренемо са трагањем шта је са том дипломом.

И ево, на данашњи дан, данас је 23. јун, 2010. године, значи пре шест година, Томислав Николић је био у Стразбуру на заседању Парламентарне скупштине Савета Европе. Кренуо је ујутру према Београду, стигао је негде око 23.30 и тог дана положио два испита у Новом Саду. То је податак факултета и податак Административног одбора Народне скупштине. Значи, он има алиби.

Новинар: Да ли неко кривично одговара за то?

Зоран Красић: Кривична пријава је отишла на 35 страна Миљку Радисављевићу и то стоји тамо, то нико неће да узме у своје руке. Међутим, са променом власти и то ће да се узме у руке. То је кривично дело трговина утицаја и тако даље, да вам не причам; није фалсификат, него је друга квалификација. Тако да овај датум има и ту симболику. Две осмице је добио на путу од Стразбура до Београда, преко Прага и узео дневницу. И у друштву у авиону је био са Мићуновићем и Вјерицом Радета.

Новинар: Али тада нико о томе није причао.

Зоран Красић: Па нико није ни знао. Ја мислим да чак ни Љубиша Стојмировић није знао, овај који му је средио то све.

Новинар: Како није знао?

Зоран Красић: Па мислим да ни он није знао да је овај у Стразбуру, а знао је на факултету да му среди. Две осмице је добио тог дана, да знате.

Има ли још неко питање?

Вама је смешно. Па такав је председник Србије. Видите коју нам бруку наноси где год се појави. Видели сте и сами.

Новинар: Још једно питање. Када су почеле да се употребљавају те лажне дипломе? Очито је да су ти ваши бивши чланови сви магистрирали и докторирали. Када, које године?

Зоран Красић: Велики страх око лажних диплома је кренуо са акцијом „Индекс“. Акција „Индекс“ још није завршена. Ту је пребачено суђење из Крагујевца у Смедерево и још нема правоснажне пресуде. Знате да је тамо оптужен велики број људи, махом професора са Правног факултета у Крагујевцу и када је кренула афера „Индекс“, ја се сећам да се Томислав Николић бунио и рекао је – то раде само због мене. Значи, у то време нам је причао – ето, ова афера је кренула само због мене. Јуре неку моју диплому. Тако да то је тада кренуло. Вероватно је и раније то кренуло, али тада је то узело маха. Па погледајте биографије државних функционера и кандидата за функције. То су све неки Униони, неки менаџменти, неки факултети са неких адреса, а када одете на ту адресу, видите затворену зграду. Има такав један факултет на Душановцу. Ми смо држали конференцију за новинаре испред зграде тог факултета који је регистрован, који даје дипломе, а комшије кажу – никада нису отворена врата те зграде. То држава све зна. Али, нажалост, велики број државних функционера има те дипломе и то не може да се реши док се не крене од Томислава Николића, јер од главе почиње да смрди, не смрди то од репа, него од главе.

А видите да ова власт нема нити храбрости, нити смелости да отвори то питање и да затвори то питање у крајњем и онда се чудимо како нам иде. Па ето, добијате такве експерте. Па имате и оног Боскета Стевановића. За 15 дана завршио две године факултета. Значи, конобар је добио диплому неког економисте, менаџера и тако даље. За 15 дана две године факултета је завршио, исполагао све те испите. То су све генијалци, знате.

Па имате и за Небојшу Стефановића, уписао је био права, није могао да да ниједан испит на Правном факултету. Прво је уписао медицину, па ништа, па онда права, па ништа, изашао је из Српске радикалне странке и постао доктор наука. Ми смо се овде згражавали – хајде, бре, Нешо, па дај макар један испит. Није могао да даје испите. Ето, сад нам он води полицију, видите и сами. Од напада зољом испало је да је марамицама био напад. Зоље нигде нема, ни пиштоља. И онда се чудимо што нам лоше иде. Па са таквим људима не може добро да нам иде, сложићете се.

Имате ли још неко питање? Ако нема, хвала што сте дошли.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ