Конференција за новинаре, 08.12.2016.

Проф. др Војислав Шешељ: Даме и господо, Српска радикална странка позива Владу Србије да хитно да инструкције нашем представнику који ће учествовати на седници Савета безбедности поводом полугодишњег извештаја председника Хашког трибунала и главног тужиоца.

Хашки трибунал наставља да крши све правне принципе судећи Србима, а видели смо у завршној речи тужиоца у процесу Ратку Младићу да се отворено вређа цели српски народ. Овај режим скрштених руку посматрао је све оно што се дешавало у процесу Радована Караџића, што се дешавало у процесу Ратка Младића, а Ратко Младић је у таквом здравственом стању, да не постоји ниједан суд у свету који би пристао да му суди, мислим у цивилизованом свету. Судија се на самом заседању иживљава, па забрањује Ратку Младићу да гледа у одређеном правцу, да направи неки израз лица који му није по вољи и слично. Такво шта  се једноставно нигде у свету не дешава. Ратко Младић је, за све време свог процеса, потпуно незаштићен. Ја вам гарантујем, да сам неким срећним случајем био адвокат Ратка Младића, да суђење Ратку Младићу ни до данас не би почело.

Друго, режим још увек ништа не предузима у погледу Срба који су послати на извршење затворских казни широм Европе, од којих неки проводе своје последње дане и године живота у околностима које су незапамћене у протеклих неколико деценија, бар у Европи. Реч је о Естонији, где су услови издржавања најгори, где се највише иживљавају над заточеним Србима.

Режим је морао да припреми за ову седницу Савета безбедности захтев да се свим осуђеним Србима омогући да казне издржавају у Србији, као прву меру на путу отклањања свег овог зла које нам је донео Хашки трибунал извршавајући свој антисрпски налог.

Изволите, имате ли ви неко питање? Изволите.

Новинар: Јуче се у Хрватској дигла велика бура пошто је председница Хрватске у Дубровнику делила српске чоколадице. Претпостављам да...

Проф. др Војислав Шешељ: Па, ја сам лично мојој драгој Колиндици послао пун шлепер српских чоколада и она је јела, јела и кад је видела да не може да поједе цели шлепер, онда је део тих чоколада донела у српски Дубровник и делила српској деци. Сасвим је нормално да српској деци тамо дели српске чоколаде. Да је отишла у кајкавске крајеве, делила би словеначке чоколаде. Да је отишла у хрватске крајеве, иако их је мало (тамо у Истри на неким острвима где се говори чакавски), е онда би делила хрватске чоколаде. Она је сасвим исправно поступила. Међутим, после тога су је толико нагазили, да је морала да устукне, али ја је сасвим разумем.

Новинар: Ви сте још у августу најавили да ћете се прошетати Загребом, па се то не дешава. Када ћете?

Проф. др Војислав Шешељ: Ускоро.

Новинар: Како? А зашто нисте до сада?

Проф. др Војислав Шешељ:  Имао сам стално неке друге обавезе. Морам да радим на страначким пословима. Ево, нова кампања је пред нама. Вероватно ћу имати и парламентарне изборе. Завршавам нову књигу. Мало ми касни у односу на планирани рок, рок који сам сам планирао, тако да су се разне околности ту дешавале, а посебно та одлука Карамаркова, који је, из чисте љубоморе, донео управни акт да ми се забрањује улазак на територију Хрватске у року од 20 година.

Сад очекујем да ће моја драга Колиндица инсистирати да се укине та забрана, а ја ћу после ових избора да јој одем као председник Републике Србије. Ваљда и ви то очекујете.

Имате ли још питања? Ако нема, хвала вам.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ