Конференција за медије - Младен Обрадовић на републичкој листи Српске радикалне странке

Немања Шаровић: Даме и господо, током претходних четрнаест година, током којих су Србију водили еврофанатици, Србија је у великој мери претворена у земљу апсурда и то најбоље осликава кампања за град Београд која је почела и у којој практично ништа није онакво каквим се представља. Ми смо сведоци да се сад праве некакве нове коалиције, да се удружује кусо и кљакаво и да су те предизборне коалиције засноване искључиво на личном интересу а никако на интересу грађана Београда. И сви они који су Београд пљачкали током претходне две деценије, сад покушавају да се пред изборе пресвуку, да обуку ново царево одело, смишљају нове предизборне преваре, нова неостварива предизбона обећања и покушавају да на превару још једнапут од грађана Београда узму поверење и да наставе наредне четири године са пљачком нашег главног града. Једино у Београду је могуће да нека странка има четири кандидата за градоначелника, а такав је, као што видимо, случај Демократске странке, која има једног званичног кандидата за градоначелника, то је Драган Ђилас, али има још три незванична кроз друге странке. Један је Жељко Ожеговић испред Либерално-демократске партије, једног ћемо имати испред Нове демократске странке, Бориса Тадића, а трећи је свакако проверени, ислужени кадар Демократске странке Синиша Мали, који је кандидат Српске напредне странке за  градоначелника Београда. Другим речима, они нама људе који су Србију пљачкали сада представљају као спасиоце.Најбољи пример за то је Синиша Мали, као што сам рекао, кадар Демократске странке, који је у Ђинђићевој влади, од фебруара 2001. године био помоћник министра за приватизације, а који је омах по формирању Агенције за приватизацију постављен на место директора за тендерску и аукцијску приватизацију и који је заправо симбол пљачкашке приватизације, коју је лично спроводио и током које се лично обогатио а током које су грађани Србије екстремно осиромашили.

На листи Српске напредне странке, као што смо видели, има више жутих него на листи Демократске странке и они су на својој листи најугроженија категорија, јер ту можете наћи ислужене кадрове Српског покрета обнове, можете наћи представнике странке Расима Љајића, брдо жутих кадрова, Весића, Зорану Михајловић, кадра Г 17 + и многе друге.

Српска радикална странка ће учинити све да током наредних дана грађанима Београда, пре свега, објасни у кампањи да постоји само један избор, а то је или да и даље живите овако како живите, а живи се тешко и све теже, или да и даље не постоји никаква контрола јавних предузећа, да и даље постоје огроме разлике у квалитету живота и средстава која се улажу у различите делове града и ако сте за то, можете гласати, потпуно је свеједно, и за ЛДП и за ДСС и за Демократску странку и за УРС и за све друге. Уколико желите да Београд добије домаћинску власт, онда постоји само један избор а то Српска радикална странка.

Да је Србија земља апсурда говори и то што је деведесет посто грађана Србије против уласка у НАТО пакт. Међутим, ми смо сведоци да се власт  све више и све отвореније окреће уласку у НАТО пакт. Већина грађана Србије, то је неспорно,  је за што тешњу сарадњу, пре свега економску, са Руском Федерацијом. Међутим, и ту власт ради управо супротно и на путу је да поништи Споразум о слободној и бесцаринској трговини са Руском Федерацијом. Већина грађана Србије је и против независности Косова. Ипак, потписан је Бриселски споразум којим се Србија обавезала да укине све своје државне институције на територији Косова и Метохије. Већина грађана Србије је и против уласка у Европску унију. Међутим, као што видимо, све политичке странке, односно, скоро све политичке странке, хвала Богу постоји Српска радикална странка, и читав државни врх спремни су на сва понижења, на сваки услов који поставља Европска унија како би Србију наводно приближили Европској унији. Већина грађана Србије себе доживљава као патриоте, па ипак, већина грађана Србије признаје да у Народној скупштини Републике Србије у ових претходних скоро две године не седи нико ко се на делу показао као патриота. Српска радикална странка је одлучила да не дозволи да се таква ситуација понови и у наредном четворогодишњем мандату, да не дозволи да и у наредне четири године у Народној скупштини Републике Србије нема никога  преко кога би се чуо глас народа, да нема никога ко би се супротставио промени Устава, ко би се супротставио финализацији тих договора о одрицању од Косова и Метохије, даљем задужењу Републике Србије и осиромашењу њених грађана. Током претходне две године јасно се показало да је Српска радикална странка једина политичка странка која има и знања и искуства и што је најбитније, храбрости да се ефикасно супротстави еурофанатицима  који Србију воде у пропаст. Многи су током претходне две године причали у јавности о формирању патриотског блока, некада искрено, некада мање искрено, међутим, нико од њих никада по том питању није урадио ништа конкретно. Потпуно је јасно да једино Српска радикална странка може бити жер који ће покупити и око кога ће се окупити сви они који су против Европске уније, сви они који се сматрају патриотама, сви они који имају храбрости да се супротставе и овом режиму и евентуално будућем, који ће по свему судећи бити знатно гори него што су били сви до сада. За разлику од других, који су само причали, ми у Српској радикалној странци смо ћутали, радили и хвала Богу и успели  да нешто од тога и остваримо. Зато је Српска радикална странка данас богатија, јача за још једног брата, за још једног саборца. Данас је само почетак, данас нам се придружује Младен Обрадовић, вођа Србског Образа, а сигуран сам, видећете да ће нам се и у наредним данима придружити и други, сви они који интерес грађана Србије, који спас Србије стављају испред својих личних интереса. Изволи Младене.

Младен Обрадовић: Поштовани пријатељи, браћо и сестре, даме и господо новинари, помаже Бог. Велика ми је част и задовољство да седим овде међу браћом српским радикалима, међу онима који су свих ових година показали на делу своје родољубље. Много је оних који су на речима патриоте, али треба бити међу изабранима, треба бити међу онима који су својом жртвом, својом личном храброшћу, својом истрајношћу, својом доследношћу показали како се бори за крст часни и слободу злату. Српски Образ је од самог свог почетка непоколебљиво сматрао да не може бити и не сме бити никаквог одступања на путу те честите и Богом благословене борбе и да на том путу Срби треба да се, по речима Светог владике Николаја, обоже, сложе и умноже. Нема успеха у српској борби ако се не обожимо, ако се не сложимо, јер тако не можемо да се  умножимо. Српска радикална странка свих ових година је била искрено и доследно на страни Србског Образа у време највећих прогона. Потсетићу вас да су посланици Српске радикалне странке редовно давали подршку Образу онда када је било најтеже, а ми смо опет узвраћали са своје стране искреном и братском подршком др Војиславу Шешељу. Ми нисмо желели, а могли смо, да и раније улазимо у некакве договоре, комбинације или било шта слично, нити ћемо то икада учинити. Ми управо овога тренутка улазимо у изборну борбу, јер је овога тренутка препозната потреба за стварањем оног истинског, не неког пролазног договора од данас до сутра као што други раде: данас се договарају, праве некакве труле коалиције,а онда већ сутра после избора куд који мили моји. Ми смо решили да све ово поставимо на потпуно другачијим темељима. Дакле, ово није начин окупљања...

Немања Шаровић: Предизборне коалиције

Младен Обрадовић: Да. Дакле, ово није нешто тренутно и пролазно. Ми смо истински решили да склопимо право братство између Српске радикалне странке и Србског Образа. У то име, брате Немања, ево изволи. Ми ћемо потписати Повељу о братимљењу Српске радикалне странке и Србског Образа у служби Богу и отачаству за Велику Србију на темељима светосавља. Од данас, браћо и сестре и драги пријатељи, ја сам почаствован да сам постао члан породице српских радикала, а још већа нам је част, нама у Образу, да је брат Немања Шаровић постао члан породице Србског Образа. Дакле, то је то братство. Ми ћемо заједничким снагама, дакле, и као Образ и као Српска радикална странка, борити се да ову Србију, нашу драгу и једину земљу, једино отачаство учинимо срећнијом, бољом, часнијом, лепшом земљом. На овај братски начин надамо се да ће нам се у томе придружити и друге патриотске снаге, истинске патриотске снаге, и борићемо се да у Скупштини Србије коначно и представници српске омладине, представници оних који своје вредности не темеље ни на каквим лажним обећањима, некаквог, назови бољег живота у Европској унији, већ онима који свој живот, своју борбу и свој рад виде искључиво у служби Богу и своме отачаству. Сматрамо да ће, ако Бог да, и ако будемо радили како треба, српски народ успети да препозна и да ће коначна одлука бити и светосавски националисти имати своје представнике у Скупштини Републике Србије, да ћемо моћи и на тај начин да се боримо и изборимо за све оно свето и честито. Ви знате да смо ми за све ове године прошли кроз много тога. Лажно су нас оптуживали, клеветали, блатили, али ми на овај начин показујемо да Образ жели да се управо кроз институције система избори за промене на боље, а не за промене на горе и да желимо и на тај начин, поштујући Устав и законе ове земље, да се боримо и радимо за добробит свих нас, за добробит наше деце, за добробит оних српских поколења која тек надолазе. У то име, ја вас још једанпут поздрављам и позивамо све истински часне, родољубиве снаге да нам се у овој борби придруже, јер једино заједно, једино  саборним снагама можемо учинити  све оно што нам је свима на срцу, а то је богата, уједињена Србија са Божијим благословом.

Немања Шаровић: Изволите уколико имате неких питања.

Новинар: Можете ли нам рећи детаље о кампањи за парламентарне изборе? Ко ће бити на листи? Како ћете водити кампању?

Немања Шаровић: Што се тиче кампање за парламентарне изборе, ви сте чули, ми смо са данашњим даном започели процес окупљања и сабирања свих оних који искрено желе да се боре за Србију. Ово је само почетак, у наредним данима, значи, данас  нам се прикључио Младен Обрадовић. Он је од данас члан једне велике породице Српске радикалне странке.

Од сутра ће нам се придружити и други. Оно што је потпуно сигурно, наша кампања ће бити заснована на обиласку Србије. Ми ћемо обићи сва села, обићи све градове. Наша кампања ће бити скромна, јер су скромни услови у којима данас живи већина грађана Србије. Српска радикална странка неће потрошити десетине милиона евра, како ће то чинити  друге политичке странке. Наша кампања ће бити заснована на разговору са народом, на истини и на истинској жељи да за грађане Србије учинимо нешто добро. Током претходних четрнаест година од како Србију воде проевропске снаге, пред сваке изборе обећавају милијарде. Двехиљадите године су обећали 6 милијарди, обећали су бољи живот. Од тих обећања није било ништа. Пред парламентарне изборе 2012. године Александар Вучић и Томислав Николић обећали су инвестиције од 100 милијарди евра. Од тога није било ништа. Уместо тога имамо 11 милијарди евра нових задужења. Обећали су нам на почетку свог мандата да ће у Србију њихови пријатељи из Уједињених Арапских Емирата  инвестирати преко 3 милијарде евра у пољопривреду и од тога није било ништа.  Сад обећавају грађанима Београда  пројекат Београд на води, исти пројекат који су обећавали и 2008. и 2012. године. И опет је то износ од 3 милијарде евра. Српска радикална странка неће давати таква бесмислена обећања. У Србији неће бити боље док се не буде више радило. Наш основни циљ је да Србију запослимо. Србија се може запослити једино уколико се будемо економски ослонили на Руску Федерацију. Сви причају о тој сарадњи, свака власт је причала да ће много више производити и извозити без царине у Руску Федерацију али то нико није учинио.  Србија нема, не само национални, него нема ни економски интерес да приступи Европској унији. Србија Европској унији није потребна да би нам послали део свог богатства. Потребни смо им да би били јефтино тржиште, да бисмо били извор јефтине радне снаге и да би се они даље богатили. Ми ћемо грађанима Србије увек и у сваком тренутку рећи истину. Сигуран сам да ће то велики број грађана Србије препознати. Још једанпут понављам, видећете да ће Српска радикална странка бити велико изненађење на изборима  и да ћемо проћи далеко боље и освојити далеко већи број мандата од свега онога што нам квазианалитичари и наручена истраживања највећег медијског манипулатора у Србији, првог потпредседника Владе Александра Вучића кажу. Изволите даље ако имате питања.  Уколико немате, хвала најлепше што сте дошли.