Конференција за медије

Даме и господо, председник Српске радикалне странке професор доктор Војислав Шешељ предводиће патриотски блок на предстојећим парламентарним изборима који су заказани за 16. март ове године и кандидивањем изборне листе Српска радикална странка др Војислав Шешељ на којој су и представници патриотских родољубивих покрета Српски Образ и СНП Наши из Аранђеловца, Младена Обрадовића и Ивана Ивановића, ми смо заправо показали да нам је циљ да на изборима окупимо све родољубе, Српске патриоте и све грађане србије који су против даљег уништавања Србије кроз преговоре са Европском унијом, који ништа добро не доносе нашој држави и нашем народу, да окупимо све оне, који су током  14 година владавине представника и марионета запада, доживели да буду избачени са својих радних места да њихова деца не могу да се школују, осиромашене и ојађене грађане Србије, који у будућност треба да гледају само кроз власт и политичаре који су спремни да бране интерес своје државе и свог народа, а управо такав је Др Војислав Шешељ и наши пријатељи који су нам приступили из Образа и СНП Наши, као и сви функционери Српске радикалне странке и сви кандидати за народне посланике који ће представити јасну политичку платформу за Србију, како у оквиру нашег односа према спољнем свету, односно  прекида свих разговора са европском унијом  о даљем процесу такозваних интеграција, што значи комплетну дезинтеграцију наше земље како у националном тако и у привредном погледу, а наравно и поништавање Бриселског споразума, који је признање независне „републике Косово“, а што ће садашња власт након избора променом устава покушати да озваничи, што ми морамо да спречимо. Ми то морамо да зауставимо, морамо да учинимо све да се у скупштини Србије поново чује глас народа, глас оних који схватају да је оваква политика, коју сада воде Вучић и Николић, а која је у многим сегментима по националне и државне интересе екстремнија од оне коју је водио Борис Тадић последњих осам година, нешто је што ми морамо да спречимо, немогућношћу да се устав промени, да они имају двотрећинску већину и да грађани србије преко нас, као што су то уназад могли толики низ година, док је Српска радикална странка била у парламенту,  изразе свој став и мишљење, како грађани Крагујевца тако и целе Србије. Ја са поносом истичем да ми у Шумадији на листи Српска радикална странка др Војислав Шешељ, која је патриотска снага Србије на изборима 16. Марта, имамо девет кандидата, поред мене на листи је и председник Градског одбора и члан Централне отаџбинске управе Драган Жикић, као и представници из свих општинских одбора у Шумадијском одбору, као и господин Иван Ивановић из СНП Наши из Аранђеловца. Верујемо да ће та снага коју и покрет Наши и Образ уз Српску радикалну странку имају, доминирати када је у питању опредељивање сваког бирача који је против Европске уније и ми ћемо настојати да и оне бираче који нису искористили своје право на изборима 6. маја 2012, анимирамо, да допремо до њих и да им кроз  веома јасну политичку платформу ставимо до знања да не требају да расипају гласове већ да се удруже око доктора Војислава Шешеља и овог патриотског блока који ми предводимо на предстојећим изборима. Ми желимо да кроз наше политичке активности, кроз кампању укажемо на све погубности коју је доживела Српска привреда, пољопривреда, здравство и образовање, као и најугроженији у Србији и посебан  сегмент ћемо посветити социјалној заштити и социјало најугроженим грађанима као и пољопривреди од које, без таквих притисака и уцена и уништавања од стране европске уније, Србија може да живи. Верујемо да ћемо новом енергијом и новом надом за грађане Србије који ћемо им као инпулс дати у нашим обраћањима и то ће бити нова искра нове наде за будућност њихову и будућност њихове деце, пошто даље пропадање Србије заиста може да се заустави ако се окренемо ономе што Србија има, а то су пре свега велики потенцијали у људству ако и у сви другим ресурсима које богата Србија има. Зато позивамо, већ данас, у нашем првом обраћању путем медија, грађане Крагујевца и Шумадије да нашој листи и нашем блоку дају свој глас на изборима 16. марта како бисмо ми као аутентични представници ојађених грађана Србије могли у њихово име да се обратимо у народној Скупштини републике Србије.