Конференција градског одбора СРС Зрењанин 28. јул 2015.

Поштовани новинари,представници медија,браћо и сестре,

Грађани Зрењанина протекле недеље пролазили су као и већина грађана у Србији кроз климатски цунами. Врућине несносних размера ,довеле су до тога да су грађани поново понижени од локалних властодржаца.

Грађанима је запрећено да на +40 степени у хладу да се не троши вода , која узгред буди речено није исправна за пиће , а кад ће бити не знамо.

Чак ни много пута спомињана фонтана у најнегативнијем контексту није могла да расхлади Зрењанинце. Грађани спас траже на Пескари која је делимично урађена ,што ће рећи да Зрењанинци немају нити једну уређену плажу за бег од несносних врућина. Док на купалишту на Тиси , не ради нити један угоститељски објекат ,питамо господу из туристичке организације града зашто не учине нешто по том питању , посебно у времену када премијер брижно саветује грађане да летују у Србији.

Грађани сем тога муку муче и са сушењем веша , комунална полиција слика балконе , донешена одлука о забрани сушења веша.

Ништа необично да локална власт ,није донела одлуку и аминовала претварање вешерница у стамбене просторе.

Грађани који живе у зградама принуђени су да плате казне, или да веш суше по ходницима или лифтовима. Да ли су грађани нашег града ,заслужили овакво лето , односно да ли им је у предизборној кампањи обећано варљиво лето 2015?

Питамо се у име свих грађана ,каква ли нас зима очекује после оваквог лета ? Шта нас очекује од септембра и најављеног поскупљења плина, неисправне воде , комуналија и гаса.

Нема крају намета на ионако осиромашени џеп ојађених грађана.

Локални избори су пред нама,грађани нека добро размисле за кога ће да гласају, са којих листа ће ко да "прелети" и однесе мандате са собом.

Сем тога, после епског зидања Скадра на Бојани (реновирања центра града ),најчешћа тема је ко ће да пева на отварању трга.

Хлеба и игара никада доста , питамо се колико је добрих и корисних пројеката могло да се оствари са силним новцем који је дат за концерте и који су тек у плану , укључујући и јубиларне Дане пива.

Властодршци су одлучили песмом да нам кажу како нам све лепо иде,ето и нас је срамота како нам лепо иде. Сваки дан нова радна места,нове инвестиције ,буџет у суфициту,сјајно зар не ?

Овом приликом градски одбор СРС жели да обавести јавност да се ускоро навршава 20.година од злочиначке акције Олује, где су Срби из Републике Српске Крајине,протерани са својих вековних огњишта. Том приликом СРС организује протест испред амбасаде Хрватске у Београду, у среду 05.08.2015. на коме ће радикали нашег града узети ућешће. Нисмо, нити ћемо икада заборавити колоне прогнаних, протераних и убијених браће и сестара из Крајине и апелујемо на светску и домаћу јавност, да сви одговорни за злочине над српским живљем буду изведени пред лице правде.

Коментари

0 КОМЕНТАРА

ТВОЈ КОМЕНТАР

ВИДЕО СНИМЦИ

ТВИТЕР

ИНСТАГРАМ