Ко је одговоран за срамне пресуде Хашког трибунала?

Бранислав Ранкић:Даме и господо новинари, у задњих неколико недеља дошло је до значајних пресуда Хашког трибунала које су у сваком случају срамне, али ми тврдимо да су оне проузроковане делом и понашањем водећих челника ДОС-а пре десетак и више година. Сетите се када је правоснажно осуђене хрватске ратне злочинце пустио Милан Панић, тадашњи савезни премијер или још драстичнији пример када је више од 1600 правоснажно осуђених шиптарских ратних злочинаца пуштено, при чему је то урадио некадашњи председник Савезне Републике Југославије, Војислав Коштуница. То је био добар основ Хашком трибуналу да не могу судити ни командантима тих људи за које је сама Србија сматрала да нису одговорни. Према томе, ми смо жртва једне шизофрене политике која је довела Србију до дезинтеграције, а нашу велику жалост или на жалост грађана Србије, данас ту досовску политику баштине у првом реду Томислав Николић, Ивица Дачић и Александар Вучић. Да би лудило коме су подвргнити грађани Србије било потпуно, пре 5 година је у Народној Скупштини, ја сам био посланик, највеће критике према ЕУ и највеће замерке Војиславу Коштуници који је тада био премијер и који се залагао за европске интеграције, стизале су од стране Томислава Николића и Александра Вучића. Замислите да је неко пре 5 година отишао из Србије и без икаквих нових података поново дошао у Србију сада би био запрепашћен чињеницом да су се политике задржале, само су се актери променили. Сада је Демократска странка Србије највећи критичар Европске Уније и скупљају потписе против уласка у ЕУ, а највећи поборници уласка у Европску Унију су Томислав Николић и Александар Вучић. Ми сматрамо да се политика у озбиљној држави не може водити на такав начин, да озбиљни људи морају да буду доследни пре свега себи и својим политичким идејама и да се на изборима не треба по сваку цену трудити да дођете на власт јер у том случају једно обећавате, а потпуно друго радите када дођете на власт. Дакле, део покрића за овако срамне хашке пресуде, Хашки трибунал је нашао у понашању челних људи ДОС-а, чију политику данас баштине пре свега Српска напредна странка (СНС) и Социјалистичка партија Србије (СПС)

Што се тиче локалне власти, бледа опозиција и бахата власт шаљу само једну поруку, а то је да је дошло време за превремене изборе и дошло је време да Српска радикална странка поново заузме место пре свега у Скупштини општине Бор, али да се претходно донесу закони који би спречавали и оштро кажњавали куповину бирача јер су УН изашле, после избора 2012. Године, са подацима да је више од милион и 200 хиљада бирача корумпирано на разне начине, од нуђења новца, до давања разних привилегија.

Ја сам имао толико за ову конференцију. Уколико имате питања, изволите.