Издајнички режим у Србији извршава све налоге хрватске усташке власти

Вјерица Радета: Даме и господо новинари, Српска радикална странка најоштрије осуђује удворичку политику режима Бориса Тадића који је почео да изручује  Србе усташкој хрватској држави. Подсећамо да је ратни председник општине Требиње Божидар Вучуревић ухапшен на граничном прелазу Каракај код Малог Зворника по црвеној потерници усташке хрватке државе и да му је одмах одређен притвор, те да представници режима најављују да ће га изручити усташком режиму у Хрватској. Са друге стране, све потернице које је због основане сумње да су починили ратни злочин против Срба расписала држава Србија остале су без резултата, и то уз сагласност режима Бориса Тадића. Треба ли подсећати да су ухапшени, па под притиском њихових држава и државних функционера пуштени, Ејуп Ганић, Тихомир Пурда, Јуришић, Дивјак, и тако ће бити са свима који евентуално буду ухапшени. А  шта ради државни врх, односно поданички режим Бориса Тадића, који сваким својим потезом показује да им заправо није стало ни до Србије ни до српских националних интереса? Одавно је познато да су спремни да удовоље сваком захтеву Брисела и Вашингтона, када је у питању изручење Срба Хашком трибуналу. Сада су превазишли и саме себе. Увелико најављују да ће Божидара Вучуревића изручити хрватској усташкој држави, и ово је са становишта Српске радикалне странке, и уверени смо свих грађана Србије, невиђен скандал. Ово што ради режим Бориса  Тадића није радила ни квислиншка Недићева влада у току Другог светског рата, ни Недићева није изручила ниједног Србина тадашњој усташкој држави Хрватској, иако је имала захтева за многе да их изручи, него су и они пружили подршку тада Србима, дакле, за разлику од режима Бориса Тадића. Изручење Божидара Вучуревића, кога усташки хрватски режим оптужује за бомбардовање Дубровника иако је апсолутно невин, и сигурно не могу да докажу никакву његову кривицу, само је почетак. Очигледно је да је Тадићев режим спреман да након Вучуревића изручи сваког Србина по захтеву хрватског усташког режима, и то је оно на шта смо ми скретали пажњу годинама уназад. Скандалозно је да се правдају да Вучуревић нема држављанство Републике Србије па им је онда то као основ да могу да га изруче. Морају да воде рачуна да је Божидар Србин и Српска радикална странка позива Бориса Тадића и његов режим да се уразуме, да се призову памети и да коначно почну да воде рачуна о српским националним интересима и интересима државе Србије, да се не усуде да Божидара Вучуревића, нити било којег другог Србина, изруче усташком режиму у Хрватској. Друга тема о којој смо желели да вас обавестимо је да Српска радикална странка најоштрије осуђује злочиначку агресију САД на Либију и да пружамо пуну подршку херојској борби либијског народа и њиховог вође Моамера ел Гадафија. Тим поводом Српска радикална странка ће у суботу, у 12 сати, у Дому синдиката у Београду одржати митинг подршке либијском народу и осведоченом пријатељу српског народа Моамеру ел Гадафију. Ову прилику користимо да позовемо све правдољубиве грађане Републике Србије, који знају да цене слободу и који не заборављају пријатеље, да нам се у суботу придруже на овом митингу подршке либијском народу и Моамеру ел Гадафију. Ми смо за данашњу конференцију имали толико. Ако имате питања, изволите. Ако нема питања, хвала што сте дошли.