Говор Немање Шаровића на митингу у Батајници

Немања Шаровић:У недељу 2.јуна грађани Земуна имаће још једну прилику да своју судбину и судбину своје деце и бригу о њиховој будућности повере Српској радикалној странци која је већ у три наврата доказала да може, да зна и да жели да пре свега брине о интересима грађанима.

Пре четири године, Српска напредна странка је уз помоћ ДС, то не треба заборавити, дошла на власт у општини Земун. Дошли су тако што су противуставно и противзаконито у Скупштини града по налогу Ђиласа, у договору са издајником Александром Вучићем отели власт од Српске радикалне странке.То је био процес рушења Српске радикалне странке и уништавања свега патриотског што постоји у Србији.

Српска радаикална странка, без обзира на то колику је подршку имала у народу и колики смо број мандата имали у Народној скупштини Републике Србије је странка која је на политичкој сцени, али и на западу имала највише непријатеља. Разлог за то није ни што смо необразовани, није ни то што смо лопови – јер смо доказали да нисмо. Ратлог је то што, за разлику од свих других странака, никада нисмо правили труле компромисе.Никада нисмо себи дозвољавали да једне недеље причамо да смо патриоте и да осуђујемо оне који издају Косово и Метохију, а да друге недеае са истим тим правимо скупове, попут онога у Новом Саду, где је такође била посреди борба за власт. На изборима у недељу је за све друге странке осим Српске радикалне странке битно колики ће део колача узети и да ли ће освојити власт да даље пљачкају грађане.

Са једне стране је СНС, ДС и ДСС која већ четири године са тим издајницима чини општинску власт, ЛДП,СПС и сви други. Они су вас лагали, обећавали да ће направити метро у наредне четири године, а у претходне четири једино чиме се могу похвалити је јавни ВЦ на пијаци у Батајници. Ту су и они који су вас водили на ручак у Јагодини, да вас упознају са жирафом. На тој страни су и они који претходних дана од куће до куће нуде хиљаду-две динара, носе уље, брашно и шећер и друге ствари које су отели и плаћају вашим новцем. Са друге стране је Српска радикална странка.

Ми вам не нудимо крупна обећања, јер смо увек пазили шта ћемо да вам кажемо и да вам обећамо, али смо у сва три мандата урадили много више него што смо у претходним кампањама обећали. Која то странка и која то локална власт може да се повали оним што је Српска радикална странка учинила током три мандата у Батајници? Које насеље у Београду може да конкурише насељу које је направила Српска радикална странка? Сетите се колико су нас нападали када смо правили Плаве хоризонте, када смо правили Бусије, на месту где су они предвидели градску депонију . Нападали су нас и када смо правили сва друга земунска насеља.Може ли данас неко да каже да је Калуђерица боља од Бусија, од Алтине или Плавих хоризоната? У свим земунским насељима која су прављена под правим углом, или постоји инфраструктура коју је направила Српска радикална странка или постоји могућност да се направи квалитетна инфраструктура ако Српска радикална странка дође на власт.

Сви други су само обећавали, а уместо да од општине направе сервис грађана,погледајте шта су у птретходне 4 године урадили од наше општине. То је место у коме се запослио Вучићев возач за кога најављују већ сада да ће бити нови председник општине Батајница, макар због тога што је колега из студентских дана Томислава Николића- у истом периоду су завршили те фалђ факултете. Запослен је возач Томислава Николића, жена Небојше Стефановића, високог функционера СНС, и још многе друге жене, швалерке, возачи и родбина.Шта је у том периоду урађено за грађане Земуна и шта ће у наредном периоду бити урађено за грађане Земуна? Неће бити урађено ништа! То се види и из обећања које дају и који после 4 одине поново обећавају да ће направити канцеларију за брзе одговоре. Каква је то канцеларија? У ком граду и у којој општини су направили ту канцеларију? То су обећавали и за републичке изборе.Прошло је од њих годну дана, а прошло је и 4 године од прошлих избора у Земуну, али то нису урадили. Нити ће икада урадити.

Избори 2. јуна су прилика да грађани Земуна, да Батајница покаже да је остала радикалска, да покажете да нисте заборавили др Војислава Шешеља и да жртва коју подноси у Хашком трибуналу није узалудна! Вас ће многи убеђивати да се на тим изборима не гласа за Косово и Метохију, да се не гласа за Војислава Шешеља, да се не гласа за бољу будућност и да коме год дате глас, да неће бити било каквих промена. Тачно је да неће бити промена ако будете гласали за било коју од режимских странака. Једино глас Српској радикалној странци може покренути нешто у овој жабокречини у којој се данас налаи Србија. Једино на тај начин можете показати да не прихватамо понижења, да не прихватамо одрицање од Републике Српске Крајине, да не прихватамо да су Срби у Босни и Херцеговини „босанци“, да не прихватамо постојање непостојећег геноцида у Сребреници, да не прихватамо одрицање од Косова и Метохије, да не прихватамо оно што следи, а будите сигурни да као што се издаја Александра Вучића и Томислава Николића није завршила на Шешељу, ни издаја Србије се неће завршити на Косову и Метохији. Ако се помиримо са одрицањем од Косова и Метохије дођи ђе на ред Рашка, доћи ће на ред Војводина и сваки други део Србије. Националним понижењима мора доћи крај! Морају се негде зауставити.

Тринаест година како бисмо дошли до бољег живота мењају се режими у СРбији, али сви слепо испуњавају налоге ЕУ. У чему је данас, након 13 година, разлика између режима Ђинђића, Коштунице, Тадића или најгорих издајника Томислава Николића и Александра Вучића. Нема апсолутно никакве разлике.Сви они грађанима обећавају бољу будућност, али боље будућности за нас нема у ЕУ. До моље будућности можемо доћи само ако будемо више радили , уколико престанемо да прихватамо да је ЕУ оправдање за све. Да је оправдање за неспособност политичара на власти, да кад год нешто не ваља они кажу: ЕУ. Зашто се одричемо Косова и Метохије, одговор им је ЕУ. Зашто се замрзавају плате, кажу: ЕУ.Српском народу који има дугогодишњу цивилизацију, која се може похвалити и која траје кроз векове, не треба ЕУ. Ми треба да се вратимо својој традицији, ономе чему јесмо, да поново почнемо да поштујемо своје родитеље, своје комшије, да почнемо да устајемо раније и да више радимо. То је једини начин да дођемо до бољег живота.

30.октобра, ако бог да, у једанаестој години притвора коначно ће бити изречена пресуда председнику Српске радикалне странке др Војиславу Шешељу. Ово јеприлика да обезбедимо нашем председнику да се након десет година борбе за истну, правду, за све нас у Србији, да му омогућимо да се врати у радикалску Батајницу и радикалски Земун. Надам се да ћете добро размислити коме ћете указати поверење, јер тих неколико минута на бирачком месту одредиће како ћете живети наредне четири године. Хвала вам и живели!