Годишњица Српске радикалне странке

Уважени представници медија, даме и господо новинари!

Данас Српска радикална странка прославља свој јубилеј – 20 година од одснивања странке. Наиме, процес формирања Српске радикалне странке почео је иницијативом за оснивање Српског слободарског покрета, коју је покренула група идеолошких и политичких истомишљеника у Београду 6. јануара 1990. године  потписивањем Оснивачког манифеста.

На данашњи дан пре тачно 20 година, дакле, 23.јануара 1990. године у Батајници, одржан је Оснивачки конгрес Српског слободарског покрета, и он се сматра Првим отаџбинским конгресом  Српске радикалне странке.

Данас, када обележавамо наш јубилеј, ми српски радикали не можемо да будемо у потпуности задовољни јер се наш председник др Војислав Шешељ, и после 7 година, још увек налази у хашком казамату, али 2010. година је година у којој очекујемо повратак нашег лидера у Србију.

Хвала богу, те највећи део чланства Српске радикалне странке чине честити, поштени, људи верни идеологији Српске радикалне странке, којима је јединство, компактност и истрајност, у тренуцима када је најтеже, увек била на првом месту!

Данашњој конференцији за новинаре присуствују у сви представници општинских одбора Српске радикалне странке из читавог Јабланичког округа. Ово нам управо и показује да је Српска радикална странка остала у пуном саставу и поред протеклих дешавања на политичкој сцени.

У циљу ефикаснијег функционисања, Градски одбор Српске радикалне странке Лесковац, је на састанку Градског одбора, који је одржан 20. 01. 2010.године изабрао и нове чланове Градског одбора и то:

1. потпредседник – Милан Стевић

2. потпредседник – Дејан Стаменковић

3.) секретар – моја маленкост, Далиборка Стевановић

А за члана Окружног одбора изабрана је Лидија Димитријевић.

Браћо и сестре, српски радикали, сви наши пријатељи, грађани, увек када је било најтеже, опстајали смо! Пред нама је још један велики задатак, да останемо доследни нашој идеологији и ономе чему нас је наш председник, др Војислав Шешељ, научио. Србија је вечна док су јој деца верна!

На крају, желим да се захвалим свим представницима медијских кућа који су дошли данас и позивам их да нам се придруже на мини - коктелу који смо организовали поводом јубилеја наше странке!

Уколико имате питања, изволите.