Гајин: У суботу протестна шетња „10 година пропадања Зрењанина“

Синиша Гајин: У Србији, у протекла два месеца сваки дан без посла остало је 150 људи.

Само у јануару и фебруару без посла је остало више од 9000 становника наше Републике. То је већ у старту премашило прогнозе да ће у овој години без посла остати 8 хиљада људи. Прошле године без посла је остало 170.000 људи.1.207.000 младих данас је без посла, од тога 63% нема ни једног дана радног искуства, а прешли су тридесету годину.

У нашој земљи 700.000 деце нема три оброка дневно.

Из свих тих разлога, у жељи да укажемо на економски и национални суноврат Србије, Српска радикална странка организује мирне протестне шетње широм градова Републике Србије.

У суботу, 06.04.2013. године у 11 часова на старој пијаци креће протестна шетња Српске радикалне странке у нашем граду под слоганом „10 година пропадања Зрењанина“. Зашто је изабран Зрењанин као пример економског посртања, мислим да не треба посебно да наглашавам. Зрењанин је слика у малом Србије, која је уништена пљачкашком приватизацијом.

Некада трећи индустријски град у бившој Југославији, дочекао је да му привреда буде потпуно уништена, да велики и моћни гиганти и успешна предузећа буду угашена и затворена, да нема више Бродоградилишта, ИПОК-а, фабрике тепиха, чарапа, пиваре, БЕК-а и многих других фирми, да се гаси Југоремедија, да данас у нашем граду не ради скоро 15 хиљада наших суграђана, да од нових инвестиција и радних места нема ништа, да након сваких избора уколико дође до промене власти, од горе добијемо још гору власт, да нам се обећања дата у предизборним кампањама не испуњавају, да 9 година немамо здраву пијаћу воду, да је град спортова доведен на најниже могуће гране и да данас немамо готово ниједног прволигаша ни у једном колективном спорту, да нам села постају старачка, да изумиру, да је све већи број празних кућа. Да млади, уместо да теже да остану у нашем граду, гледају како да га што пре напусте, и да срећу потраже у некој другој средини, а ако је тамо и не пронађу, да се никада не врате назад. О томе колико нас је и да нас је све мање говори последњи попис становништва, по коме се јасно види да број становника нашег града алармантно опада.

Ми смо имали обећања од појединих визионара да 2013. године нећемо имати ниједног незапосленог човека у нашем граду, да ћемо увозити  радну снагу, а данас смо град пропале привреде и град незапослених, град где народна кухиња има све више корисника и где готово 50% грађана испуњава неке од критеријума за неку од социалних помоћи. Град који је на претпоследњем месту на социјалној карти Републике Србије.

Из тих разлога, Српска радикална странка 6. априла 2013. године организује мирну протестну шетњу, која ће кренути са старе пијаце, зауставити се испред Градске куће где ће се окупљенима обратити функционери странке, проћи ће се кроз центар града, и наставити улицама града. Позивамо све оне који су осетили тешкоће ове транзиције, последице приватизације и последице лоших одлука и бившег и садашњег режима, а њих је, нажалост, у нашем граду много, да се придруже овој протестној шетњи.

Желимо да пробудимо економски уништену и национално ојађену Србију на активан отпор, желимо да станемо на чело - испред свих тих људи – и да кажемо да није ни страшно ни срамота подићи главу, јер управо спуштање главе и мирно посматрање свега онога што нам се дешава у протеклих десет година нас је довде и довело.

Србија се уништава систематски од 2000. године на овамо, а у последњих десет година то је најизраженије. Ако погледате, то се поклапа и са периодом који др Војислав Шешељ проводи у Хашком трибуналу, дакле за време његовог одсуства. Прошла власт га је послала у Хаг јер је желела да га сколни да би почела уништавање Србије, а ова власт жели да га тамо што дуже задржи да би тај процес успешно завршила.

Ми очекујемо скори повратак др Војислава Шешеља, који ће као једини прави и истински лидер, са својом харизмом, знањем и поштењем, заједно са Српском радикалном странком, стати на чело свих који су погођени начином владавине оних који су од 2000. године до данас владали, уништавали и уништавају и њихову и будућност њихове деце, и повести их у промене, али овога пута оне праве и корените које ће уздићи Србију на ноге и повратити јој стари сјај.