Функционери СРС протестују због НАТО скупа

Борис Алексић: Добар дан даме и господо, добро дошли на редовну конференцију Српске радикалне странке. Данашња конференција ће бити посвећена најављеном НАТО самиту у Београду који треба да се одржи у понедељак и у периоду од 13. до 15. јуна. Српска радикална странка сматра да је одржавање НАТО самита у Београду повратак убица на место злочина. Ми смо апсолутно против једног таквог самита и свих ових година смо износили аргументе против самог НАТО. На тој конференцији је најављено да ће учествовати представници НАТО земаља, Партнерства за мир, Медитеранског дијалога, Истамбулске иницијативе за сарадњу итд. Дакле, режим Бориса Тадића је организовао скуп НАТО у Београду. Поставља се питање због чега Борис Тадић, Драган Шутановац и други који промовишу НАТО у Србији, који су део режима, не оду, рецимо, у Звездарску шуму у Београду и не учине све да се демонтира бомба тешка две тоне, која је остала из агресије НАТО,  дакле коју је НАТО бацио у агресији 1999. године и која још стоји у Звездарској шуми у Београду. Због чега режим није обновио споменик побијеној деци у агресији НАТО, споменик посвећен 78 деце које је НАТО убио 1999. године, који већ годинама стоји у Ташмајданском парку у Београду оскрнављен, оштећен. Шта су они урадили уместо тога? Подигли су споменик Алијеву, председнику Азербејџана и то 8. јуна, обнављајући Ташмајдански парк. Ето, то је однос режима према злочинима НАТО, то је сервилност режима - не смеју чак ни да говоре о деци коју је убио НАТО током злочиначке агресије 1999. године. То једноставно сведочи  о томе да овај режим  нема никакво упориште у народу, да уопште не поштују ни Устав, ни законе, нити се брину о интересима Републике Србије. Напросто, Србија под Борисом Тадићем је у горем положају него нека банана-република и толико је понижена, као никад у историји.

Када је у питању самит НАТО, интересантно да је предвиђено да на том самиту буду и представинци Шеипа, који се налази у Бриселу генералштаб НАТО за Европу. Зашто је то интересантно? Управо швајцарски стручњак, професор Данијел Гензер је навео  да су  се у Шеипу налазиле командне структуре тајних НАТО армија, то јест терористичких група које су током седамдесетих година, а и касније, извршавале терористичке акте на тлу Европе уз операције подметања, а циљ тих терористичких операција је био да се кривица за та недела припише Москви. Они су те тајне армије, то јест терористичке организације имали у готово свим државама Западне Европе и оне су починиле велики број злочина. Учествовале су у убиству Алда Мора, између осталог. Гладио је организација која је била под контролом НАТО  и Шеипа, која је била под контролом америчке и британске обавештајне службе. Професор Данијел Гензер је детаљно описао шта се ту дешавало. Желим да вас подсетим  да су управо у одређеним европским земљама биле покренуте истражне радње које су испитивале улогу НАТО у овим злочинима. У Италији и Швајцаркој је истрага најдаље одмакла. Међутим, у другим земљама је прекинута. Интересантно је шта даље ради НАТО, шта ради војска Сједињених Америчких Држава овде. Ево, према извештају Европског парламента из 2006. године одређена истражна комисија је испитивала улогу ЦИА-е у отмицама грађана широм Европе и у мучењу. Они су имали прилику да посете све локације у Европи где су људи киднаповани и држани и мучени, осим на једном месту- на територији Републике Србије, на окупираном Косову и Метохији у бази Бондстил. Једино им у Бондстилу нису дали прилику да испитају шта се дешавало, колико има затворених људи, на који начин се спроводи тортура над њима. Дакле, њихова врата су у потпуности остала затворена. Борис Тадић такве људе доводи у понедељак у Београд. Он сарађује са таквим злочинцима, са терористима, са убицама и говори да је то интерес  Републике Србије. Да су тако радили наши преци, одавно бисмо престали да будемо Срби. Да су сарађивали са Хитлером, Мусолинијем, да су сарађивали са Османлијама, са завојевачима који су долазили са различитих страна света, ми напросто не бисмо имали овако славну историју. Као да је Борис Тадић дошао однекле са намером  да целу ту српску историју поквари и испрља. То је једина његова улога. Режим у Београду је добио конкретну поруку од НАТО због чега жели да Србија постане његова чланица -само да би се озаконили злочини и агресија на Савезну Републику Југославију из 1999. године. Конкретну поруку су добили од НАТО. Босна и Херцеговина је такође добила поруку- НАТО жели да Босна и Херцеговина  буде чланица НАТО да би се легализовали сви противзаконити потези високог представника у Босни и Херцеговини. Ту се, пре свега, мисли на Педи Ешдауна, агента британске обавештајне службе, али и на друге високе представнике који својим актима нарушавају Дејтонски споразум, који је вишестрани међународни уговор.  И НАТО пакт то отворено каже, и Борис Тадић спроводи такву политику. Да ли је он уопште способан да обавља функцију председника Републике Србије? Јер, ови потези које он повлачи су апсолутно супротни здравој логици. Већ смо поменули да су супротни прописима, законима, Уставу Републике Србије. Не може се по Уставу и законима сарађивати са терористима. Не може се сарађивати са онима који имају тајне затворе у којима муче људе, још на територији Републике Србије! То све мора да се испита. Никако се не може сарађивати са таквим злочинцима.

Дакле, као што сам рекао, режим Бориса Тадића је дозволио да НАТО, који је убијао цивиле по Србији, организује тај скуп у Београду. То је још један у низу показатеља да власти корк по корак увлаче Србију у НАТО . Функционери Српске радикалне странке ће због свега тога, у понедељак испред Председништва на Андрићевом венцу изразити свој протест због ове срамне и понижавајуће политике Тадићевог режима. О овом окупљању страначких функционера уредно је обавештена  полиција. Дакле, биће присутни страначки функционери, републички и покрајински посланици и одборници у Градској скупштини. Толико смо имали за данас. Да ли можда имате нека питања?

Новинар: У колико сати ће бити скуп у понедељак?

Борис Алексић: О свим детаљима ћете бити накнадно обавештени.

Новинар: Имам једно питање у вези са суђењем Шешељу. Имате ли нешто ново да нам кажете, за све оне људе који не гледају преносе који су око поноћи?

Борис Алексић: Мислите на други поступак за непоштовање суда, ово што је било јуче, ова три дана? Видите како се одвијају ствари, покренут је трећи поступак за непоштовање против њега. О томе смо говорили и на конференцији тима за одбрану. Оно што имамо на делу је, свакако, масовна производња поступака за непоштовање против Војислава Шешеља. Уколико одете на званичну интернет страницу Хашког трибунала, одете на део посвећен поступцима за непоштовање суда, видећете  да више од половине странице заузимају слике Војислава Шешеља. Војислава Шешеља осуђују за непоштовање суда иако то дело није прописано Статутом  Хашког трибунала. Али, ви сте свакако видели да је у ова три дана Војислав Шешељ искористио прилику да настави своју борбу против Хашког трибунала, да узме у одбрану све часне Србе. Ви сте видели да је он изнео доказ да су сведоци против Срба извођени под притисцима и уценама и ево, сведок ДС1 је признао у понедељак да је лажно сведочио против Слободана Милошевића. И уместо да судије одмах покрену кривични поступак против одговорних из тужилаштва, који су вршили притисак на тог сведока и малтретирали га, пазите – он је у једном тренутку рекао да је био дрогиран и под дрогом испитиван у Хагу, уместо да се покрене истрага о тим наводима - они ћуте и гледају као да се ништа није догодило. А овамо оптужују Војислава Шешеља због тога што је у књизи која има 1200 страна наведена шифра неког сведока без његовог имена, па је пажљиви читалац тамо негде на 1150 страни могао да закључи о коме се ради. И зато Војислав Шешељ добија 15 месеци, а Домагој Маргетић, Хрват који је објавио списак од 102 заштићена сведока, име, презиме и шифру, добија три месеца и казну од 10.000 евра. Зашто се то дешава? Зато што је Војислав Шешељ Србин, зато што брани све часне Србе свуда - ево и у Хашком трибуналу. Оно што се дешавало током овог суђења, видели сте да је Војислав Шешељ стао у одбрану међународне правде, дао податке како тужилаштво крши међународне норме и статут Хашког трибунала, злоупотребљава своја овлашћења и троши огроман новац да би организовало суђење Србима и да би прогонило готово искључиво Србе. Од 161 оптуженог пред Хашким трибуналом, 20 оптужница је одбачено, а од  141 Срби су 95, око 65 одсто. Све против Срба раде. Војислав Шешељ се управо бори против тога и доказује да се тужилаштво Хашког трибунала служи недозвољеним средствима, врши притиске на сведоке, уцењује их. Нека сада испитају све те наводе. Где ћете јачи доказ од изјаве самог сведока који каже: јесте, мучили су ме, притискали су ме, терали су ме да лажно оптужујем Слободана Милошевића и друге сведоке који су рекли - терали су ме да лажно оптужујем Војислава Шешеља. Нудили су ми ауто, стан у иностранству, боравак у иностранству, посао у иностранству - све што треба, само да оптужујем лажно Србе. Е, то мора да се испита и у једном тренутку ће се испитати.  А Војислав Шешељ све то иницира. Да ли има још неких питања? Уколико нема, ја вам се захваљујем.