Дражен Вујић - кандидат за покрајинског посланика

Ђурађ Јакшић: Даме и господо новинари, добар дан. Добро дошли на конференцију Српске радикалне странке. На данашњој конференцији представићемо вам нашег кандидата за поновљене изборе за Покрајинског посланика у Изборној јединици 49 Србобран. Наш кандидат иза кога стоји читава Српска радикална странка и наш председник др Војислав Шешељ је Дражен Вујић. Пре него што Дражену дам реч, рећи ћу само неколико речи о самом кандидату. Дражен Вујић је рођен 1984. године у Турији, по занимању је електротехничар енергетике. Председник је месног одбора СРС Турија, а своју оданост и верност Српској радикалној странци, најбоље је доказао у јесен 2008. године, када је, приликом покушаја пуча у СРС, остао једини наш одборник у Скупштини општине Србобран.

Покрајинска изборна комисија потврдила је кандидатуру нашег Дражена Вујића као кандидата за покрајинског посланика у Изборној јединици у Србобрану и на гласачком листићу Дражен ће бити под редним бројем 1.

Данашњој конференцији, као подршка Дражену Вујићу присуствују шеф изборног штаба СРС за ове изборе и потпредседник окружног одбора СРС за Јужнобачку, Драган Бозало, покрајински посланик у Скупштини АП Војводине, госпођа Маријана Четојевић и Јелена Салаи, као члан изборног штаба.

Дајем реч Дражену Вујићу.

Дражен Вујић: Хвала Вам. Поздравио бих све. Кандидат сам Српске радикалне странке за посланика у Скупштини АП Војводина у изборној јединици 49 Србобран. Уколико ми грађани моје општине укажу поверење, деловаћу у оквиру посланичког клуба СРС и залагаћу се за поштовање Устава и Закона и програмских определења српских радикала.

У општини из које долазим, живи се све теже и већ више од деценије не виде се никакви позитивни помаци, напротив. Све је више сиромашних и незапослених. Циљ мог кандидовања на овим изборима је већи стандард и бољи живот грађана наше општине. Нагласио бих да немам предрасуда ни према власти, ни према опозицији која је у општини Србобран, већ сматрам да сви заједничким снагама, требамо да помогнемо нашим грађанима и нашој општини. На основу тога, пред мојим суграђанима требало би да буде лака одлука да свој глас дају кандидату иза кога стоји др Војислав Шешељ и СРС.

Имао сам ту част и одговорност да будем одборник СРС у општини Србобран, а предлог Странке да ме кандидује за посланика, ствара код мене као младог човека, осећај великог признања, обавезе и одговорности. Уз помоћ својих колега из округа и једном ефикасном кампањом, мислим да можемо значајно да утичемо на велики број грађана Србобрана, Турије и Надаља, да се определе за СРС, као што су то чинили много пута до сада. Хвала вам.

Ђурађ Јакшић: Захваљујем се Дражену. Изволите ако имате питања.

Новинар: Питање за г-ђу Четојевић: да ли су Војводини потребни ванредни покрајински избори?

Маријана Четојевић: Српска радикална странка, као опозициона странка, свакако да прижељкује ванредне изборе у АП Војводини, међутим, оно што је тренутно реалност, а то је математичка већина која постоји, која јасно упућује на стабилност власти у АП Војводини, али са друге стране, велики притисак једног дела опозиције, поново отвара питање, уколико избори неће бити расписани, да ли ће бити у питању препакивање власти. Неки посебни притисци којима желе да прибегну да би остварили своје циљеве.

Новинар: Можете ли да конкретизујете - на које притиске мислите?

Маријана Четојевић: Ове који су чести и изузетно популарни по локалним самоуправама, где се са одборницима тргује као да су на некаквој пијаци. Прелазе из једне одборничке групе у другу, па се претпоставља да ће по истом методу, да ће апсолутни исти принцип применити и у АП Војводини у покрајинском парламенту. СРС се оштро противи таквим појавама. Ми смо за то да се поштује воља грађана, који су на изборима исказали своје мишљење. Не сматрамо да је ово моменат када треба радити препакивање власти, кад треба кочити Буџет. Ово је моменат кад треба највише развијати привреду и бавити се управо стандардом сваког грађана, а не тиме колики је чији политички плен.

Новинар: За г-дина Јакшића, да ли може коментар на причу господина Милошевића из кабинета Градоначелника, шта ће нам СПС, да они скривају криминалце, да би их требало избацити из градске власти?

Ђурађ Јакшић: Приликом конституисања нове скупштинске већине, средином септембра месеца прошле године, ми српски радикали тврдили смо да „што се грбо роди, време не исправи“. Коалициони партнери у Граду су као „рогови у врећи“. Руковођени искључиво личним и ускостраначким интересима, склопили су потпуно неприродну коалицију, а међусобна комуникација и односи су временом постали затегнути и на ивици пуцања. Шта ће се дешавати у Скупштини Града, видећемо, али несумњиво је да у последњих неколико месеци трпе грађани, Град Нови Сад, због неспособности и незаинтересованости већине окупљене око ове тзв. СНС.

Изволите, да ли имате још питања? Уколко немате, хвала вам.