Базен по други пут

СИНИША ГАЈИН: Ових дана сви медији пуни су информација о 65 милиона динара пристиглих из Покрајинског фонда за капитална улагања за затварање и сређивање отвореног базена у Зрењанину, те да ће из градског буџета бити издвојено 15 милиона за оправку цеви за довод и одвод воде у базен. Српска радикална странка поздравља сваку донацију која стигне у наш град и сама улаже напоре да средства која долазе буду што већа, али морамо да подсетимо јавност да је ово већ други пут да се говори о средствима која ће се добити за базен, да је ово покушај владајуће коалиције да два пута поентира на истој ствари. У лето 2008. године, покрајински секретар за спорт, Модест Дулић, приликом посете Зрењанину обећао је 84 милиона из Покрајинског фонда за капитална улагања за санацију и потпуно сређивање оба базена, а 90 милиона обећала је републичка министарка за омладину и спорт, из НИП-а, када је посетила Зрењанин крајем октобра исте године а све у циљу отварања националног центра за водене спортове. Децембра 2008. године, помоћник градоначелника, Предраг Станков, изјавио је да из Покрајинског фонда стиже 40 милиона и да радови почињу у првом кварталу 2009. године. Секретар Спортског савеза, Синиша Маринац, је у јуну 2009. године, на пријему пливача у Градској кући, изјавио да је Спортски савез потписао уговор са покрајинским фондом у износу од 40 милиона динара за санацију базена. И поред свих обећања, градска власт није учинила ништа да та средства дођу у наш град и све су остала само празна обећања. И сада, 2 године касније, прича се поново понавља. Опет секретар Спортског савеза потписује уговор са Фондом за капитална улагања, овај пут на суму од 65 милиона. Да се раније реаговало и да су обећана средства обезбеђена, не би данас град морао да издвоји додатних 15 милиона у тренутку када је градски буџет потпуно празан. Очито је у питању потпуна неодговорност владајуће коалиције и не први покушај да се већ једном најављена и нереализована инвестиција прикаже као нова, и као још један нови успех актуелне власти у привлачењу инвестиција, и поред тога што ће она коштати грађане Зрењанина.

Подсетићу вас да је Српска радикална странка иницирала у Скупштини града оснивање скупштинског одбора за одређивање приоритетних пројеката за град Зрењанин за које би се средства тражила код Покрајинског и Републичког фонда, да је тај предлог прихваћен али да никада ниједан састанак одбора није ни заказан ни одржан. И то најбоље показује однос власти према граду Зрењанину и жељи да се нешто уради у овом граду и живот грађана учини бољим. Навешћу вам само пример „Језера 2“, где су радови престали још 2008. године и ако не буду настављени ове године, око 60 милиона динара, колико је уложено до сада у санацију овог језера, трајно ће пропасти, а уместо модерног купалишта које овај град заслужује, трајно ћемо добити бару, легло комараца и непријатног мириса, што тренутно и јесте.

Хвала